2020.11.13. 18:24:38 13038 283

Ezért elengedhetetlen a magnézium!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt mind tudjuk, hogy a magnézium nagyon fontos és nagyon egészséges, örömmel tesszük is a kosarunkba azokat az élelmiszereket és táplálék kiegészítőket, amikben sok magnézium van. De miért fontos tulajdonképpen ez az elem?

Magnéziumban gazdag magvak, ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magnéziumban gazdag magvak, ételek

Az emberi szervezet számára abszolút nélkülözhetetlen, de az utca embere még akkor sem mindig tudja megmondani, miért is jó, ha ő maga is rendszeresen fogyaszt magnézium tartalmú multivitamint vagy pezsgőtablettát. Legfeljebb az izomgörcs megelőzése jut eszünkbe, pedig jóval sokrétűbbek az előnyei!

A csontok egészségéhez elengedhetetlen

A magnéziumhiány erősen növeli a csontritkulás kialakulásának valószínűségét és csökkenti az egészség csontozathoz elengedhetetlen PTH hormon és D-vitamin aktivitását a testünkben. Túl alacsony magnézium szint mellett nő a gyulladások veszélye is. A tápanyagokból és készítményekből bevitt magnézium 60%-ban a csontokban tárolódik el, ezzel akadályozva a csontritkulás kialakulását, - ami egyébként a csontok alacsony ásványianyag-sűrűségét jelenti.

A szívünket is támogatja

Az alacsony magnéziumszint hozzájárul a szív egészségtelen állapotához, tehát a megfelelő mennyiségű magnézium épp az ellenkezőjével jár: támogatja a szívműködést. Segíti a szívizom-összehúzódások, idegimpulzusok szabályozását és ez rendkívül fontos.

Csökkenti a stresszt, depressziót kialakulását

A szorongás sok más betegséget hoz magával, tehát nem csak a megfelelő kedélyállapot, de az egészségvédelem miatt is kiemelkedően fontos, hogy kevesebb stresszel, depresszió nélkül éljük az életünket. Ugyan általában nem egyedül a magnézium hiány áll a depressziós tünetek hátterében, mégis fontos szerepet játszik.

Alvásminőség javítása magnéziummal

A gyakori éjjeli megébredések, kialvatlanság ellenére jelentkező álmatlan éjszakák, felborult éj-nappal érzékelés sok mindenből adódhatnak, akár a fenti okokra is visszavezethetők. A magnézium segíthet a rossz alvóknak, hiszen a depresszió, a stressz csökkenti az alvást segítő hormonok mennyiségét. A magnézium stresszcsökkentő hatása tehát békés éjszaka formájában is érvényesül.

Kincs a menopauza alatt

A fenti tünetek némelyike, akár mindegyike ismerős lehet a változókorban. Éppen ezért ettől az életszakasztól kezdve a megfelelő magnézium bevitel még a korábbinál is fontosabbá válik!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...