2022.02.18. 15:00:46 8381 266

Ez kell ahhoz, hogy a szíved egészséges maradjon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Biztosan hallottad már, hogy a megelőzés a legjobb gyógyszer, ha pedig a szívünk egészségéről van szó, akkor nagyon bölcsen tesszük, ha így gondolkozunk. A szív- és érrendszeri problémák a vezető halál okok között szerepelnek már régóta, pedig egy kis odafigyeléssel megelőzhető a baj.

Szív, egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szív, egészség

A dohányzás árt a szívnek - szokj le!

Sőt, nemcsak a szívnek, hanem gyakorlatilag minden szervünknek. Káros hatással van az erekre, a vérre és természetesen a tüdőre, valamint az agyra is. A stroke kockázatát 71%-kal, a szívroham kockázatát 59%-kal növeli a cigarettázás. A legjobb tehát, ha rá sem szokunk, de ha dohányzol, akkor érdemes mindent megtenned a leszokásért. Ha egyedül nem megy, keress támogató csoportot és eszközöket, melyek segítenek a leszokásban. A passzív dohányzás is árt, gondolj mások egészségére, és menj ki az udvarra... (de inkább szokj le :))

Az ülő életmód káros hatással van a szívre - állj fel és mozogj!

Rengeteg tanulmány kimutatta már, hogy az ülő életmód, az ülő munka és a szabadidő ülésben való eltöltése növeli a szívbetegségek kockázatát (is). A lábunk ülés közben nem csinál semmit, így a legnagyobb izmaink nem végeznek semmilyen munkát, ezáltal a vérben több cukor és zsírsav halmozódik fel, ami árt a szívnek. Harmincpercenként 3 perces mozgás már ellensúlyozhatja az hosszan tartó üldögélés negatív hatásait. Egy kis lépcsőzés, nyújtózkodás, táncikálás, rövid séta a főnök irodájába és már meg is vagyunk. Természetesen ez nem váltja a ki a rendszeres sportolást.

A krónikus gyulladások

Az elhízás, és egy sor autoimmun betegség krónikus gyulladással járhat, ami károsan hathat a szívre is. A rendszeres testedzés és az egészséges, zöldségekben valamint gyümölcsökben gazdag étrend, a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása, a fogyás csökkentheti a gyulladást a szervezetben, így a szív terhelését is. A gyulladást vérvizsgálattal kimutathatják, így ha erre gyanakszunk, kérjünk vérvételt a házi orvosunktól.

Vezesd le a stresszt!

Nem szabad félvállról venni azt, hogy mennyi stressz ér bennünket. A mentális igénybevétel során a vérnyomás és a pulzus is emelkedik, miközben stressz hormonok szabadulnak fel. A stressz akár gyulladást is okozhat az artériákban. Gondold át, mi lehetne a számodra a legjobb megoldás a stressz csökkentésére: nyugodt zene, több szabadidő, mozgás, olvasás vagy egy új munka? Tedd meg az első lépést a változásért! Itt tájékozódhatsz róla, hogy milyen betegségeket okozhat még a stressz>>

Diétázz szíved egészségéért!

Az étrend nagyon meghatározó, ha a szívünk egészségéről van szó. Ezekre figyelj oda, ha szívbarát étrendre váltanál:

  • A feldolgozott élelmiszerek helyett saját készítésű!
  • Csökkentsük a só mennyiségét!
  • Csökkentsük a szénhidrátok fogyasztását (tészta, fehér kenyér, fehér rizs, cukor)
  • Napi 5 adag zöldség és gyümölcs!
  • Kevesebb telített zsír (azaz kevesebb zsíros hús és kevesebb zsíros tejtermék)

Ha finom, de szívbarát étrendre váltanál, próbáld ki a mediterrán étrendet sok hallal, zöldséggel és vörösborral. ;)

A testmozgás valódi szíverősítő

A kardió edzés és az erősítő edzés is hasznos, ha a szívünk egészségéről van szó. A vérnyomás, a stressz és az izmok oxigén ellátása is kontroll alá kerül, ha rendszeresen edzünk. A testmozgással csökkenthetjük a szívroham és más szívbetegségek kockázatát.

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...