2024.02.02. 09:35:30 5583 224

Ez az év legyen nyugodtabb! – Oszd be az idődet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is megfogadtad, hogy ezentúl másként lesz! Nem stresszelsz annyit, jobban odafigyelsz az időbeosztásodra, hogy mindenre és mindenkire jusson elegendő idő, és magadra is szakíthass egy keveset. De valamiért mégsem sikerült eddig? Lehet, hogy csupán rossz stratégiát választottál!

Munkahelyi nyomás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkahelyi nyomás

Azt mi sem vitatjuk, hogy a család-munka közti egyensúlyt megteremteni piszok nehéz, olykor lehetetlennek tűnő feladat. Kiszállni egyikből sem tudunk, sőt, nem is akarunk, mert a lelki és testi egészségünkhöz rettentően fontos, hogy mindkettő jelen legyen az életünkben. De egyre gyakrabban érzed Te is, hogy a teendők a munkahelyen csak gyűlnek, mire az egyik végére érsz, máris ott vár a másik. És bizony, az ezekkel járó stressz sem csökken, sőt, ahogy halmozódnak a feladatok, csakis nő. Mit tehetünk, hogy redukáljuk a folyamatosan jelen lévő idegeskedést, csökkenjen a teendők listája, és ne egy végeláthatatlan túlóra legyen az előttünk álló év? Vesd be a következő szabályt, és meglátod, könnyebben veszed majd az akadályokat! A nyugalmasabb munkahelyi, de főleg családi élet elérése érdekében egy próbát megér!

  • Egy mindenek felett! Először is válassz ki 1 elvégezendő feladatot, a legnehezebbet, legmacerásabbat, amivel aznap indítod a napot! Oldd meg, végezd el ezt legelőször aznap! Csak erre koncentrálj, hogy hatékonyan dolgozhass, és gyorsan meglegyen a megoldás! Ha ezzel végeztél, egy laza mozdulattal húzd ki a feladatlistádról, szusszanj egyet és egy képzeletbeli vállveregetés után ugorj neki az előtted álló többi, de már jóval könnyebb feladatnak. Hidd el, ha már túl vagy a nehezén, sokkal motiváltabb és kevésbé stresszes leszel aznap!

  • **Három a magyar igazság!* Bizony, úgyhogy ha megvagy a „leg” feladattal, keress 3, kevésbé nehéz feladatot, amelyek még megoldásra várnak. Haladj velük sorban, de tempós ütemben. Egyszerre mindig eggyel foglalkozz, ne kapj bele ebbe is, meg abba is, mert nem növeli a hatékonyságot, sőt!

  • Jöhet a lazulás? A munkaidőd hátralévő részére hagyd a maradék, könnyen megoldható, már-már rutinfeladatokat, amik esetleg még ki is kapcsolnak. Amellett, hogy megoldódnak ezek a feladatok is, levezeted velük a napot, így könnyebben átbillented majd magad a munka utáni, családi életedbe. Hidd el, mindenki hálás lesz érte, ha egy nyugodtabb társat, anyát, apát kap otthon!

És amúgy meg:

Forrás: brigitte.de, youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...