2022.11.10. 17:25:00 7435 308

Ellenség a frigóban: A fagyasztott készétel egészségügyi hatásai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fagyasztott ételek ma már széles körben elérhetők, a fagyasztott zöldségektől a fagyasztott húsokig bármit megvehetünk. A fogyasztásra kész főételekből szintén széles választék lapul a polcokon. Mit jelent ez nekünk? Több szabadidőt, és… Ajaj, más jót talán nem is!

Maradék a fagyasztóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maradék a fagyasztóban

A friss élelmiszert semmi sem helyettesítheti, viszont az nem okoz komoly károkat a szervezetben, ha alkalmanként fagyasztott ételből készült fogás kerül az asztalra.
A fagyasztott élelmiszereket sem lehet egy kalap alá venni, hiszen eltérhetnek gyártásuk, tárolásuk, konzerválásuk stb. szerint, azonban rendszeresen fogyasztva kétségtelenül komoly károkhoz vezethetnek. Éppen ezért legyünk nagyon figyelmesek, mit teszünk bele a bevásárlókosarunkba!

A fagyasztott (kész)ételek rendszeres fogyasztásának hatásai

Annak érdekében, hogy ezek az ételek hosszú ideig ehetők maradjanak, általában különféle tartósítószereket és összetevőket tartalmaznak. Ezek azonban nem tesznek túl jót a szervezetünknek.

Magas vércukorszint

A fagyasztott élelmiszerek jellemzően keményítőt tartalmaznak, amely elősegíti az élelmiszerek tartósítását. Azonban ez az elfogyasztása után először cukorrá bomlik le, ami a vércukorszint hirtelen megugrását okozhatja.

Súlygyarapodás

A fagyasztott élelmiszerek szinte kivétel nélkül magas zsír- vagy szénhidrát tartalmúak, így nem csoda, hogy nagyban hozzájárulnak a testsúly akaratlan gyarapodásához.

Magas vérnyomás

A fagyasztott élelmiszerek másik jellemző közös tulajdonsága, hogy viszonylag sok nátriumot tartalmaznak, ami a vérnyomás emelkedéséhez járulhat hozzá. A magas vérnyomás pedig krónikus megbetegedésekhez, de akár szélütéshez is vezethet.

Szívproblémák

A fagyasztott ételek többnyire transzzsírokat tartalmaznak, amelyek eltömíthetik az artériákat és szívbetegséget okozhatnak. Ezenkívül csökkenthetik a jó koleszterin mennyiségét, miközben növelik a rossz koleszterinszintet, ez szintén szívbetegséghez vezethet.

Csökkentett tápérték

Bizonyos tápanyagokból nagyon sok elveszik akkor, amikor az ételeket olyan módon készítik el, azaz főzik meg vagy fagyasztják, hogy azok hosszabb ideig tárolhatók és fogyaszthatók legyenek.

Forrás: www.womensera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.