2018.10.18. 07:30:27 12462 400

Éljen a finom gesztenye! – Így készítsd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor már az ajtónkon kopogtatnak az igazán nyirkos, ködös őszi napok, egyvalami szintén megérkezik ezzel a csúfos idővel: a gesztenyeszezon! Finom sült gesztenye illata tölti be az utcákat, tereket. Illatozzon a mi konyhánk is ettől a finomságtól!

Gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye

Ez az őszi csemege többféle módon elkészíthető!

Elő a serpenyővel!

Igazi kulináris kalandozásban lesz részed ezzel a recepttel! Hámozd meg a gesztenyéket, majd egy serpenyőben hevítsd, pirítsd meg a szemeket egy kis vajjal, cukorral. Édesség gyanánt sem utolsó!

Be a sütőbe!

A legtöbbünk így készíti ezt az őszi csemegét! Vagdossuk be a gesztenyéket X alakban az aljukon, oszlassuk el őket egy tepsi alján, majd mehet az egész a sütőbe, 180-200 ⁰C-ra. Nagyságtól, mennyiségtől függően negyed óra, 25 perc elegendő az apróságoknak, hogy megsüljenek.

Hívd segítségül a mikrohullámokat!

Ha gyors csemegére vágysz, elkészítheted a mikroban is a gesztenyéidet! Ehhez szintén ne feledkezz meg a bevagdosásról, nehogy felrobbanjanak a szemek (nem egyszerű a takarítása… tapasztalat:-))! Ha kész, mehet néhány szem a mikróba, a legnagyobb fokozaton, maximum 2 percre! De jobb, ha először inkább csak 1 perc erejéig kerülnek be a szemek a mikrohullámok közé! Az idővel csak óvatosan, akár 1 perccel több „sütkérezés” a mikróban, és a szemek máris kőkeménnyé válnak!

Van, aki főzve szereti!

Bár sütve a legjobb, főzve is sokan fogyasztják ezt az őszi csemegét! Alapos megmosás után tedd a szemeket egy lábasba, engedd fel vízzel, és főzd addig, amíg a szemek meg nem puhulnak!

Hogyan és hol tárolható?

  • Fagyasztóban, akár megpucolva is, fél év a szavatossága.

  • A friss példányok nagyjából egy hétig bírják szobahőmérsékleten. A hűtőben, egy zacskóba rejtve akár 1 hónapig is.

  • Ha már meghámoztad a szemeket, néhány napon belül használd fel, de addig is a hűtőben tárold!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...