2022.12.24. 10:51:12 5762 203

Egyedül. Szenteste. – Mit tegyünk, ha egyedül töltjük az ünnepeket?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan a karácsony egy igazi családi ünnep, sajnos sokan vannak, akik különböző okból kifolyólag egyedül töltik akár „csak” a szentestét, akár az egész ünnepet. Sokan szégyellik bevallani a magányukat, ami ilyenkor csak még jobban felerősödik. Pedig nem szabadna hagynunk, hogy a szomorúság magunk alá temessen minket.

Magányos karácsony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magányos karácsony

Mert lehet teljes az ünnep azoknak is, akiket nem vesz körül sem kisebb, sem nagyobb család. Néhány jó tanács, hogy egyedül se legyen magányos a karácsony!

Tégy valami fontosat!

Ha a teljes ünnepet egyedül töltenéd, jó ok lehet ez arra, hogy valami igazán hasznosat tegyél. Sokan vannak, akik nélkülözni is kénytelenek ebben az időszakban. Számukra ilyenkor különböző karitatív szervezetek szerveznek élelmiszercsomag- és melegétel-osztást. Egy-egy ilyen akcióra mindig jól jöhet egy segítő kéz. Nem azt mondjuk, hogy ezek a napok így csak a vidámságról szólnak majd, de a hálás tekintetek biztos okoznak számodra jó néhány felemelő pillanatot.

Kapcsolódj ki!

Az éppen aktuális kedvenc könyved már régen várja, hogy végére érj? Hát itt a remek alkalom arra, hogy befejeződjön a történet! De kedvenc dalaidból is készíthetsz egy egyveleget, amit hallgathatsz aznap este. A filmek, sorozatok is rendelkezésedre állnak, bár ilyenkor jobb nem a televízió kínálatából válogatni.

„Csak” a szenteste?

A 3 napos ünnepből „csupán” a szenteste napját töltöd egyedül? Karácsony napjára vagy éppen másnapjára vendégeket vársz? Akkor akár már 24-én elkezdheted a készülődést! Sőt! Így szép komótosan elkészülsz majd, nem kell kapkodnod és a 24. is hamar elrepül majd! Nincs azzal semmi gond, ha számodra nem a szenteste, hanem mondjuk a karácsony másnapja az igazi ünnep.

Teljesítsd a kívánságod!

Csak azért, mert egyedül töltöd az ünnepeket, még nem kell lemondanod a finom falatokról! Készítsd magadnak igaz ünnepi fogást! Vagy ha nem akarsz a főzéssel, sütéssel bíbelődni, rendelhetsz is!

Forrás: 50plusz-klub.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!