2017.08.04. 08:35:44 11086 328

Egészséges nassolás a vízparton? Ötleteinkkel lehetséges!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár gyerekkel, akár felnőtt társaságban nyaralsz, bizony nehéz lehet ellenállni a vízparti büfék kínálatának. Hogy a strandon se halj éhen a diétád közben – mondjuk félpanziós ellátás mellett is bizony érdemes lehet bizonyos előkészületeket tenni. Mit is csomagolhatsz és készíthetsz a családodnak és magadnak vízpartra? Mozgósítsd a kis dobozkáidat és a hűtőládát!

Görögdinnye saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnye saláta

Salátatálak

Alap étel, ha gyorsat és egészségeset szeretnél. Kis és nagy adagban a zöldségekből álló salikat bármikor fogyaszthatod hűtőtáskában tárolva. Hal vagy szárnyas hús is mehet bele gond nélkül. Szezonális gyümölcsökből világbajnok gyümölcstálat varázsolhatsz kevés citromlé és pár csipet fahéj segítségével, azonban nyáron ebből hagyd ki a banánt. Nagyon magas a cukortartalma.

Teljes kiőrlésű szendvicsek

Készítheted már házilag is a kenyeredet, ha előző este van lehetőséged sütni, de vásárolhatsz is. Zsírszegény sajttal, friss zöldségekkel és, ha eszel húst, akkor valamilyen sovány hússal is kínálhatsz. Igazán könnyen alakíthatod szendvicseidet az aktuális hangulatodhoz, vagy ahhoz, hogy mit kíván a család, és akár egy-egy főétkezést is kiválthatsz ezekkel nyáron.

Cukormentes palacsinta

A tipikus strandkaja bikinibarát verziója is terítékre kerülhet, hiszen túróval töltve nagyon laktató. Akár egészséges lisztkeverékből, akár proteines palacsintaporból készíted, csak arra ügyelj, hogy cukros töltelékkel ne ronts alacsony cukortartalmán.

Laktató smoothie-k

Készíts hozzáadott cukor nélkül természetes gyümölcslevekből egy laktató és frissítő koktélt, majd hűtsd be előre! Amennyiben még ilyen kevés időt sem szeretnél a konyhapultnál tölteni, vásárolj a következő élelmiszerekből nassolni valót:

Gyümölcsök és teljes kiőrlésű kekszek

Mindenféle dinnye és szőlő önmagában is remek tízórai lehet.

Magvak

Rost, egészséges zsírok és fehérje – ezek miatt csak napi egy maroknyi jár a magas kalóriatartalmú magvakból. Keverd az alábbiakat nyugodtan bármilyen verzióban: dió, goji bogyó, mandula, mogyoró, kókuszcsipsz, és kesudió.

Rizsszelet kencékkel

Étkezésenként 2 szelet ropogtatni való puffasztott rizs valamelyik kedvenc zöldségkrémeddel megkenve, és kinek kell a lángos? ;) Na jó, kell egy kis akaraterő, de legalább megúszod bűntudat nélkül, és igazán energikus napokat tölthetsz a strandon.

Forrás: superkidsnutrition.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...