2017.04.02. 08:27:18 14345 368

Egészséges mártogatós vagy köret sült krumpli helyett – Sült avokádó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nálatok is elképzelhetetlen a vasárnapi menü sült, esetleg rántott krumpli nélkül? Vagy az esti film mellé esne jól egy kis csemege? Ugyan a krumpli már-már a megunhatatlan ételek közé tartozik, azért jó a változatosság. És persze az sem rossz, ha valami egészségesebbet választunk helyette! Tegyük le valami zöld mellett a voksunkat!:-)

Avokádó rántva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó rántva

Ha az (édesburgonyát)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/sult-krumpli-maskent-suss-edesburgonyat] már kipróbáltad, mint a vasárnapi húsok kísérőjét, és igencsak megtetszett a változatosság, próbáld ki a sült avokádót is! Ez a sokoldalú finomság nem csak a (reggeli frissítőd)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/avokado-kave-reggeli-frissito-maskent] vagy a (diétád)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/egyszeru-avokados-receptek-a-csodas-alakert] egyik fontos összetevője lehet, hanem ezentúl a köreteid, egészséges csemegéid repertoárjába is felveheted! Különleges, finom és egészséges! És így készül!

Avokádó rántva

Hozzávalók 2 fő részére:

  • 2 érett, de nem puha avokádó

  • 1 teáskanál nem csípős chilipor

  • 1 tojás

  • 2 evőkanál őrölt lenmag

  • 7 dkg panírliszt

  • só, olívaolaj

  • valamilyen csípős mártogatós krém, dip

A lisztet a lenmaggal és a chiliporral összekeverem. A tojást kettészedem és felverem. Közben a sütőt 200 ⁰C-ra melegítem, egy tepsi alját pedig meglocsolok egy kis olívaolajjal. Az avokádót megmosom, meghámozom és csíkokra vágom, nagyjából 16 csíkocskát kapok a két avokádóból. Ha kész, a szeletkéket megforgatom a tojásban és a panírlisztes keverékben, úgy, hogy mindenhol szép paníros legyen. Ha megvagyok a forgatással, a szeletek mehetnek az előmelegített, olajjal kikent tepsibe, majd az egész a sütőbe, nagyjából 10 percre. Akkor jó, ha kívülről ropogós, belül viszont krémesen puha marad. Ízlés szerint sóval ízesíthetjük, köretként vagy a mártogatós krémmel kínáljuk.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.