2023.05.26. 14:00:59 6401 253

Edd erősre a körmeid! – Így ragyognak természetesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan nagy divat mostanában a műköröm, illetve a manikűrös által kreált szép körmök, azért van, aki igyekszik természetes valójában megmutatni körmeit. Ha maximalista vagy a természetességet illetően, még csak színt sem viszel az ujjaid végére. És ha már semmi fedés, nem árt, ha egészségesek azok a körmök!

Ápolt körmök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt körmök

Hogy mégis mit érdemes fogyasztanod ennek érdekében? Íme, néhány vitaminbomba, körmeid egészségéért!

Jól jönne egy kis B7-vitamin?

Akkor mindenképpen tankolj fel babból, dióból, májból és paradicsomból, mert ezek bőven tartalmaznak biotint, vagyis B7-vitamint. Ez felelős a haj, bőr és nem utolsó sorban a körmök egészségéért is.

Az A sem hiányozhat!

Az A-vitaminnak hála, körmünk szép és erős… lehetne, ha éppen nem szenvednénk ennek a vitaminnak a hiányától! Sürgősen pótold, méghozzá olyan finomságok segítségével, mint a sárgarépa vagy az édesburgonya!

Pótolnád a kalciumot?

Repedezett, könnyen törő, száraz körmök? Itt bizony csak egy kalciumban gazdag vitaminbomba segíthet! Készíts egy szuper turmixot banán és kelkáposzta felhasználásával, és a probléma máris megoldódott. Hogy segítsd a kalcium megfelelő beépülését, ne feledkezz meg a D-vitamin pótlásáról sem!

Elszíneződött, töredezett körmök? Cinket neki!

A borsó remek cinkforrás lehet, akár leves, akár főzelék formájában!

Vashiánytól szenvedhetsz?

Ha erős, rózsaszínben pompázó körmökre vágysz, akkor mindenképpen pótold a hiányzó vasat a szervezetedből! A lencse vagy a spenót segítségedre lesz ebben. Előnyük, hogy folsavtartalmuk sem elhanyagolható!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Még a széltől is óvnád? – Ne tedd, mert sokat árthatsz neki!

Az, hogy mindig mindentől meg akarjuk védeni a gyerekünket, gyakran az őszinte szeretet és gondoskodás jele. Azonban ha túlságosan óvjuk őket, az akadályozhatja a fejlődésüket és az önállóságukat. A kihívásokkal és nehézségekkel való szembenézés, vagyis a szembenézésre való megtanítás is a nevelői feladatok része.

Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azt javasolja a parlagfű virágporára érzékenyeknek, hogy mielőbb kezdjék meg a gyógyszeres kezelést vagy keressék fel kezelőorvosukat a megfelelő gyógyszeres kezelés beállítása érdekében.

Lassan járj, tovább élsz! - A lassítás művészete

Hurry sickness (“sietés betegség”). Ez az angol kifejezés a sietést mint modernkori „betegséget” állítja elénk, noha nem tartozik a szorosan vett tényleges egészségügyi vagy mentális rendellenességek körébe. Mindennek ellenére nem hagyható figyelmen kívül, hiszen a „rohannom kell” üzemmód folyamatossá válása jelentős mértékben átrendezheti és átminősítheti az élet számos területét. Továbbá nem mentes a feszültségtől és aggodalomtól sem, így nagy a lehetősége annak, hogy nem tudjuk kihozni a legjobbat a pillanatokból. Hogyan változtathatunk ezen?