2022.03.02. 12:30:00 8169 260

Do It Yourself! Még a hajpakolást is otthon érdemes készíteni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Különleges hajápolásra van szükséged? A horror áru speciális hajápoló szerek helyett otthon is készíthetsz a problémádon segítő hajpakolást! A legtöbb ilyen hajmaszk előállítása ráadásul remek móka közösen is, akár gyerekekkel, akár barátnőkkel töltenéd el közben az időt.

Hajápolás hajmaszkkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajápolás hajmaszkkal

Az évszakok változása és a beltéri hő, no meg a forró hajformázó eszközök káros változást idézhetnek elő a haj állapotában. Loboncunk azonban könnyedén megregulázható a legtöbb konyhában többnyire megtalálható alapanyagokból.

Száraz hajra: kókuszolajos hajmaszk

Nem csoda és nem ámítás! Egy evőkanál kókuszolaj megoldás lehet a gondra. Csak melegítsd fel a kókuszolajat és a hajtövet messzire elkerülve vidd fel a nedves hajadra. Egy éjszakát hagyd a hajadon - természetesen érdemes zuhanysapkát viselni -, majd másnap reggel mosd meg a hajadat.

Zsíros hajra: Citromos hajápoló

Egy tojásfehérjét és fél citrom frissen facsart levét szükséges összekeverni egymással a felesleges olaj eltávolításához. A hajgyökerektől a hajvégek felé haladva vidd fel a házi hajpakolást, majd 30-60 perc langyos vízzel öblítsd le.

Károsodott hajszálakra: Avokádós hajpakolás

Regenerálás, hidratálás és fény! Három összetevő a három hatásért. Keverj össze fél villával áttört avokádót egy-egy evőkanál mézzel és olívaolajjal. Ha szeretnél extra illatot akkor 3 csepp általad kedvelt illóolaj is kerülhet a maszkba.
Az ujjaiddal vidd fel a hajvégektől kezdve a keveréket a hajadra, majd csavarj egy laza kontyot, ha a hossza miatt indokoltnak látod. Érdemes 10 percig nem túl meleg fokozaton hajszárítózni, hogy a hajszálak megnyíljanak és a hatóanyag jobban beépüljön, ezután pedig további 20 perc hatóidőnyi várakozás után lemosható a pakolás.

Hajnövesztésre: Fahéjas hajmaszk

Serkentsd a fejbőr vérkeringését a haj növekedéséhez! Ehhez csupán fahéjat és kókuszolajat kell összekeverned - egyenlő arányban. A keveréket masszírozd bele a fejbőrbe és hagyd hatni minimum fél óráig mielőtt leöblítenéd. Heti egyszeri használat mellett hoz eredmény ez a módszer.

Ritkuló hajra: Banános hajpakolás

A dúsításhoz hajunknak extra fehérjére van szüksége, amit meg is adhatsz neki: Fél csésze kondícionálót és 2 tojás sárgáját turmixolj össze 2 érett banánnal, majd keverj el ebben a pépben két-két evőkanálnyi mézet és olívaolajat. A haj teljes hosszán alkalmazd, majd kb. 25 perc múlva mosd is le.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.