2019.10.19. 15:53:31 11993 380

Diétázol? Ezeket a sütőtökös tippeket ne hagyd ki (és akkor se, ha nem)!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Személy szerint minden évben azért várom az őszt, hogy a csodálatos terményeit frissen tudjam fogyasztani. Azonban, mint minden más idényzöldséggel és gyümölccsel lenni szokott, a sütőtökből is sokszor eszek rövid időn belül, és hamar ráunok az ízére. Pedig, aki vigyázni szeretne a vonalaira, az eljárhatna a témában okosabban is, s nem csak önmagában fogyasztaná!

Muffin sütőtökből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muffin sütőtökből

Egy bögrényi felkockázott sütőtök alig tartalmaz 0,1 gramm zsírt, kalóriatartalma is csupán 80 kalória körül mozog! A közismert, hasznos ásványi anyagokon és vitaminokon kívül egyéb jó tulajdonsága is van, mégpedig az, hogy túlnyomórészt jó szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe a fogyasztásával.

Milyen formában segítheti a sütőtök egész évben a fogyást?

Ki ne szerette volna babakorában a narancssárga tökpürét? Felnőttként természetesen nem kell a bébiételt kanalaznunk, elegendő, ha előrelátóak vagyunk és teszünk el jó pár étkezésnyit belőle püré formájában a fagyasztónkba.

Sok más gyümölccsel és zöldséggel ellentétben a sütőtök „konzervált” formában is ugyanolyan táplálkozási előnyökkel jár, mint frissen.

Szuper sokoldalúan fel tudod majd használni:

  • zsírszegény joghurtba kavarva akár mártogatós szószként kínálva,
  • leves alapként,
  • gofri, muffin, palacsinta tésztájának dúsításához,
  • bizonyos ételekben tejszín, vagy éppen sajt(krém) helyettesítőjeként,
  • szerecsendióval és/vagy mézzel gazdagítva önmagában.

Tipp: A sütőtök magját sem érdemes kidobni, hiszen pirítva nemcsak a felnőttek, de az apróságok egészséges nassolni valója is lehet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában