2018.07.31. 13:48:04 11037 316

Csinálj helyet a konyhádban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nőnek általában két helyiségben nincs elég helye. Az egyik – annak ellenére, hogy soha nincs egy gönce sem - a ruhásszekrénye. A másik pedig a konyhája - annak ellenére, hogy vágyik egy jól felszerelt főzőhelyiségre, hiszen soha nem talál semmit…

Rend a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rend a konyhában

Sokszor, vagyis általában nálunk is nagy kihívást jelent, ha néhány új edény, élelmiszer érkezik a lakás ezen helyiségébe, hiszen nem kis fejtörést okoz, vajon hol is találjunk neki helyet. Persze, aztán nagy nehezen összehozzuk a dolgot, és rájövünk, hogy van itt hely, csak ezt, meg azt, meg amazt ki kellene selejtezni.

Kevés a helyed? Szabadulj meg…

... a „mindenből van még egy… pár” dolgoktól!

100 darabos étkészlet, evőeszközkészlet, fakanál, merőkanál hegyek. Helyed ugyan nincs, de ezeket sem használod ki igazán. Ideje elajándékozni a felesleget.

... attól, ami törött

Neked sincs szíved kidobni a „már kicsit kopott, kicsit repedt, de valamire még jó lesz” típusú műanyag tárolóedényeket? Tedd a szívedre a kezed, használtad ezeket valaha? Na, ugye, hogy nem! Hát, akkor keress nekik más funkciót, és nyerj helyet így egyéb dolgoknak.

... a felesleges bevásárlótáskáktól

Ugyan egy részük újrahasznosítható, de azért jóból is megárt a sok. Mondjuk, bevásárlótáskából. Selejtezd ki a már használhatatlanokat, a jókból pedig rejtsd néhányat a táskáidba, autódba, hogy mindig legyen kéznél, ne kelljen minden vásárlás alkalmával újat vásárolni. Így nem csak helyet spórolunk, hanem a környezetünket is védjük, ami szintén nem utolsó szempont. Sőt!

... a régi üvegektől!

Nem mondom, hogy nem igyekeztem a lehető legtöbbször főzni a gyerkőcünknek, de azért elfogyasztott jó néhány üveg bébiételt is. Egy időben ezekből az üvegekből rengeteget halmoztunk fel. Aztán rájöttünk, hogy felesleges, hiszen úgysem használjuk őket semmire. Úgyhogy elindult a selejtezés. Ugyanígy tettünk az üvegpoharakkal is, amikből szép készletet halmoztunk fel az évek során. Ugyan pohár jutna nálunk mindenkinek, csak éppen hely nem lenne – hiszen ennyi fő be sem férne hozzánk, mint ahány poharat ki tudnánk osztani.:-) Úgyhogy ezekből is került ki néhány.

... a dobozoktól!

Bizony, dobozokból soha nem elég, máskor meg sok van belőlük, azért igyekezzünk ne felhalmozni őket. Pedig ha sokszor rendelsz ételt, akkor bizony elkövetheted ezt a hibát! Válogasd ki, amit már biztos nem használsz, és ha van lehetőség, használj saját éthordót, ha élsz az ételszállítás lehetőségével.

További helyspórolós tippek itt.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...