2018.07.31. 13:48:04 9196 316

Csinálj helyet a konyhádban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nőnek általában két helyiségben nincs elég helye. Az egyik – annak ellenére, hogy soha nincs egy gönce sem - a ruhásszekrénye. A másik pedig a konyhája - annak ellenére, hogy vágyik egy jól felszerelt főzőhelyiségre, hiszen soha nem talál semmit…

Rend a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rend a konyhában

Sokszor, vagyis általában nálunk is nagy kihívást jelent, ha néhány új edény, élelmiszer érkezik a lakás ezen helyiségébe, hiszen nem kis fejtörést okoz, vajon hol is találjunk neki helyet. Persze, aztán nagy nehezen összehozzuk a dolgot, és rájövünk, hogy van itt hely, csak ezt, meg azt, meg amazt ki kellene selejtezni.

Kevés a helyed? Szabadulj meg…

... a „mindenből van még egy… pár” dolgoktól!

100 darabos étkészlet, evőeszközkészlet, fakanál, merőkanál hegyek. Helyed ugyan nincs, de ezeket sem használod ki igazán. Ideje elajándékozni a felesleget.

... attól, ami törött

Neked sincs szíved kidobni a „már kicsit kopott, kicsit repedt, de valamire még jó lesz” típusú műanyag tárolóedényeket? Tedd a szívedre a kezed, használtad ezeket valaha? Na, ugye, hogy nem! Hát, akkor keress nekik más funkciót, és nyerj helyet így egyéb dolgoknak.

... a felesleges bevásárlótáskáktól

Ugyan egy részük újrahasznosítható, de azért jóból is megárt a sok. Mondjuk, bevásárlótáskából. Selejtezd ki a már használhatatlanokat, a jókból pedig rejtsd néhányat a táskáidba, autódba, hogy mindig legyen kéznél, ne kelljen minden vásárlás alkalmával újat vásárolni. Így nem csak helyet spórolunk, hanem a környezetünket is védjük, ami szintén nem utolsó szempont. Sőt!

... a régi üvegektől!

Nem mondom, hogy nem igyekeztem a lehető legtöbbször főzni a gyerkőcünknek, de azért elfogyasztott jó néhány üveg bébiételt is. Egy időben ezekből az üvegekből rengeteget halmoztunk fel. Aztán rájöttünk, hogy felesleges, hiszen úgysem használjuk őket semmire. Úgyhogy elindult a selejtezés. Ugyanígy tettünk az üvegpoharakkal is, amikből szép készletet halmoztunk fel az évek során. Ugyan pohár jutna nálunk mindenkinek, csak éppen hely nem lenne – hiszen ennyi fő be sem férne hozzánk, mint ahány poharat ki tudnánk osztani.:-) Úgyhogy ezekből is került ki néhány.

... a dobozoktól!

Bizony, dobozokból soha nem elég, máskor meg sok van belőlük, azért igyekezzünk ne felhalmozni őket. Pedig ha sokszor rendelsz ételt, akkor bizony elkövetheted ezt a hibát! Válogasd ki, amit már biztos nem használsz, és ha van lehetőség, használj saját éthordót, ha élsz az ételszállítás lehetőségével.

További helyspórolós tippek itt.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Pénzügyi gondok és romló egészség? Sajnos nagy az összefüggés!

Az emberi társadalom az elmúlt 30-40 év alatt megháromszorozta az adósságát. Ezzel párhuzamosan növekedett az agyvérzések, a mentális és a szívbetegségek száma. Jól gondolod, ebben részben a rossz pénzügyi helyzet is hibáztatható!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.