2017.04.10. 08:29:38 17720 288

Üres bébiételes üveg, mi legyen a sorsod? – Tippek újrahasznosításra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki naponta, van, aki kétnaponta, van, aki csak különleges alkalmakkor fog hozzá, hogy házilag készítsen bébiételt a babájának, míg akadnak, akik az üveges finomságok mellett teszik le a voksukat. Ki így, ki úgy oldja meg a hozzátáplálás kalandját. Ám bármelyik tábort is erősítjük, előbb vagy utóbb néhány, vagy jó néhány üres bébiételes üveg foglalja majd el a konyhánkat.

Bébiétel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bébiétel

Kidobjuk? Ahhoz túl jó állapotúak, hogy csak úgy elhajigáljuk őket. Rakjunk benne el lekvárt, savanyúságot? No, ahhoz viszont túl kicsik! Akkor mi legyen a sorsuk? 7+1 tipp következik!

Legyen belőle fűszertartó!

Ezer éve vágyom egy olyan fűszertartó készletre, amiben elég üveg van ahhoz, hogy az összes fűszerem beleférjen! Hát, itt a remek alkalom! A megüresedett bébiételes üvegek pont megfelelnek erre! Csak rápingálom a fűszer nevét az üvegre, vagy a tetőre (amelyet előtte valamilyen színnel átfestettem) és már mehet is bele a só, a bors, a kakukkfű és a többi! Ha a konyhaszekrényen kevés a helyed, ragassz egy mágneskorongot az üveg aljára és tapaszd fel őket a hűtő oldalára.

Legyen belőle ajándék!

Ha névnapra, szülinapra, vagy egyéb más ünnepre meglepnéd édesszájú kedvesed, gyermeked, barátod, családtagod valamilyen cukorkával, csokival, ne az eredeti csomagolásban add! Tedd a színes cukrokat az üres, megtisztított bébiételes üvegbe, fesd át a tetőt valamilyen vidám színre, csavard rá az üvegre, az egészet pedig kösd át egy színes szalaggal! Vidám, mutatós és nem mellesleg édes ajándék lesz!

Legyen belőle tároló!

Nálad is állandóan elkallódnak a gombok, tűk, szögek, és egyéb apróságok? Rendszerezd őket a kiürült bébiételes üvegekbe és máris rend és fegyelem uralkodik!:-)

Legyen belőle gyertya!

Ehhez csak viaszra, vagy régi gyertyákra, kanócra lesz szükséged, illetve ízlésednek, kedvednek megfelelő dekorációs anyagra, mely lehet festék, fonal, csillámpor és így tovább. A megolvasztott viaszt a kanóc rögzítése után öntsd az üvegbe, várd meg, míg megszilárdul. (A kanóc legyen 2 centiméterrel hosszabb, mint az üveg, hogy majd kilógjon belőle.) Amíg meg nem szilárdul a viasz, a kis madzagot egy csipesz segítségével rögzítheted úgy, hogy a kanócot becsípteted a csipeszbe, azt pedig az üveg tetejére fekteted. Az üveg oldalát pedig kedved szerint dekorálhatod, ha a viasz megszilárdult benne.

Legyen finomságok otthona!

A poharas édességeket, pohárkrémeket, fagylaltokat kínálhatod a kiürült, alaposan elmosott bébiételes üvegekből!

Legyen a ceruzák, zsírkréták tárolója!

Fesd át az üvegeket vidám színekre és tárold benne a művészi rajzok készítéséhez használt ceruzákat, színeseket, zsírkrétákat!

Legyen apró szépségek háza!

Dekoráld ízlésednek, kedvednek, kézügyességednek megfelelően az apró üvegeket és tegyél bele színes, apró virágokat. Egy gyönyörű ibolyacsokor nagyon szépen mutat benne!

Legyen belőle hűtőmágnes!

Akár ajándéknak is kitűnő ötlet, de a saját hűtőd, konyhád dísze is lehet! Most a bébiételes üvegek tetejére lesz csak szükséged, valamint egy kis kartonpapírra, csomagolópapírra vagy festékre, ragasztóra, mágnesre és néhány fotóra, mondjuk Rólatok a babával!:-) A tetők alját vont be a csomagolópapírral decoupage technikával, vagy csak szimplán fesd át őket. Ha megszáradtak, ragaszd fel a tető felső/külső oldalára a mágnest. A belsejébe ragassz bele egy méretre vágott korongot a kartonpapírból, majd erre mehet a szintén méretre vágott fotó! És már kész is a hűtőmágnes!:-)

Forrás: babazo.tipptar.hu, noinetcafe.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Legyen békés a karácsony! – Témák, amik nem valók az ünnepi asztalhoz

Karácsonykor a legnagyobb ajándék, ha szeretteink körülvesznek minket. Együtt le tudunk ülni egy szépen megterített asztalhoz, finomakat eszünk, beszélgetünk, nevetünk. Szimplán és egyszerűen örülünk egymásnak. Persze, azért ilyenkor is csúszhat némi hiba a gépezetbe…

Várd a Mikulást te is, kicsit másképp!

Ki mondta azt, hogy a Mikulás csak a gyerekeket ajándékozhatja meg? Most tekintsünk el attól az egyszerű ténytől és igazságtól, hogy a "Mikulás" az tulajdonképpen mi magunk vagyunk. Mi loholjuk körbe a fél várost, hogy beszerezzük a gyerek ajándékait időre. Szóval, most legyünk egy kicsit MI a gyerekek! Tegyünk félre egy pár percre mindent, lazuljunk el és eresszük el a fantáziánkat! Jusson eszünkbe a saját gyerekkorunk! Az a varázs, az az izgalom és az az élmény. Megvan? Ha sikerült felidézni ezt a régi emléket, akkor nyugodtan ültesd el ezt az érzést magadban, itt, ma, a már felnőtt világodba! Hogyan? Máris mondom!

Itáliai utazás - Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.