2017.04.10. 08:29:38 20369 289

Üres bébiételes üveg, mi legyen a sorsod? – Tippek újrahasznosításra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki naponta, van, aki kétnaponta, van, aki csak különleges alkalmakkor fog hozzá, hogy házilag készítsen bébiételt a babájának, míg akadnak, akik az üveges finomságok mellett teszik le a voksukat. Ki így, ki úgy oldja meg a hozzátáplálás kalandját. Ám bármelyik tábort is erősítjük, előbb vagy utóbb néhány, vagy jó néhány üres bébiételes üveg foglalja majd el a konyhánkat.

Bébiétel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bébiétel

Kidobjuk? Ahhoz túl jó állapotúak, hogy csak úgy elhajigáljuk őket. Rakjunk benne el lekvárt, savanyúságot? No, ahhoz viszont túl kicsik! Akkor mi legyen a sorsuk? 7+1 tipp következik!

Legyen belőle fűszertartó!

Ezer éve vágyom egy olyan fűszertartó készletre, amiben elég üveg van ahhoz, hogy az összes fűszerem beleférjen! Hát, itt a remek alkalom! A megüresedett bébiételes üvegek pont megfelelnek erre! Csak rápingálom a fűszer nevét az üvegre, vagy a tetőre (amelyet előtte valamilyen színnel átfestettem) és már mehet is bele a só, a bors, a kakukkfű és a többi! Ha a konyhaszekrényen kevés a helyed, ragassz egy mágneskorongot az üveg aljára és tapaszd fel őket a hűtő oldalára.

Legyen belőle ajándék!

Ha névnapra, szülinapra, vagy egyéb más ünnepre meglepnéd édesszájú kedvesed, gyermeked, barátod, családtagod valamilyen cukorkával, csokival, ne az eredeti csomagolásban add! Tedd a színes cukrokat az üres, megtisztított bébiételes üvegbe, fesd át a tetőt valamilyen vidám színre, csavard rá az üvegre, az egészet pedig kösd át egy színes szalaggal! Vidám, mutatós és nem mellesleg édes ajándék lesz!

Legyen belőle tároló!

Nálad is állandóan elkallódnak a gombok, tűk, szögek, és egyéb apróságok? Rendszerezd őket a kiürült bébiételes üvegekbe és máris rend és fegyelem uralkodik!:-)

Legyen belőle gyertya!

Ehhez csak viaszra, vagy régi gyertyákra, kanócra lesz szükséged, illetve ízlésednek, kedvednek megfelelő dekorációs anyagra, mely lehet festék, fonal, csillámpor és így tovább. A megolvasztott viaszt a kanóc rögzítése után öntsd az üvegbe, várd meg, míg megszilárdul. (A kanóc legyen 2 centiméterrel hosszabb, mint az üveg, hogy majd kilógjon belőle.) Amíg meg nem szilárdul a viasz, a kis madzagot egy csipesz segítségével rögzítheted úgy, hogy a kanócot becsípteted a csipeszbe, azt pedig az üveg tetejére fekteted. Az üveg oldalát pedig kedved szerint dekorálhatod, ha a viasz megszilárdult benne.

Legyen finomságok otthona!

A poharas édességeket, pohárkrémeket, fagylaltokat kínálhatod a kiürült, alaposan elmosott bébiételes üvegekből!

Legyen a ceruzák, zsírkréták tárolója!

Fesd át az üvegeket vidám színekre és tárold benne a művészi rajzok készítéséhez használt ceruzákat, színeseket, zsírkrétákat!

Legyen apró szépségek háza!

Dekoráld ízlésednek, kedvednek, kézügyességednek megfelelően az apró üvegeket és tegyél bele színes, apró virágokat. Egy gyönyörű ibolyacsokor nagyon szépen mutat benne!

Legyen belőle hűtőmágnes!

Akár ajándéknak is kitűnő ötlet, de a saját hűtőd, konyhád dísze is lehet! Most a bébiételes üvegek tetejére lesz csak szükséged, valamint egy kis kartonpapírra, csomagolópapírra vagy festékre, ragasztóra, mágnesre és néhány fotóra, mondjuk Rólatok a babával!:-) A tetők alját vont be a csomagolópapírral decoupage technikával, vagy csak szimplán fesd át őket. Ha megszáradtak, ragaszd fel a tető felső/külső oldalára a mágnest. A belsejébe ragassz bele egy méretre vágott korongot a kartonpapírból, majd erre mehet a szintén méretre vágott fotó! És már kész is a hűtőmágnes!:-)

Forrás: babazo.tipptar.hu, noinetcafe.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.