2018.05.07. 08:42:08 11228 342

Kevés a helyed? – Szelektálj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Májusi eső aranyat ér – tartja a mondás! Pláne, ha jól kihasználod az időjárás miatti „bezártságot”, és valami igazán hasznossal töltöd a benti órákat. Persze, az olvasás, pihenés is hasznos, sőt, ám ha aktív „pihenésre” vágysz, akkor válassz valami egészen mást! Mondjuk, rakj rendet!

Ételtartó doboz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ételtartó doboz

És most nem a rendszeres (vagy annak mondható) takarításról, pakolásról beszélek! Nyilván Téged is elkap néha az indulat, hogy „Nem igaz, hogy nem férünk el!”. Vagy hogy „Olyan kicsi ez a lakás, semminek sincs helye!” Az lehet, hogy a lakás méretén is lehetne változtatni, viszont az is előfordulhat, hogy csak egy kicsit (vagy nagyot) kellene szelektálnod, és máris szellősebben lennétek otthon. Akár kezdheted a következőkkel!

Azok a fránya szatyrok!

Amikből gondolom Nálatok is azért van olyan sok, mert persze, hogy ha vásárolni mész, akkor elfelejtesz magaddal vinni pár darabot, és csak gyűlik, gyűlik a szekrényben, fiókban. A végén már a szekrény ajtaját is alig lehet becsukni tőlük, illetve a fiók is alig-alig betolható a folyton kitüremkedő műanyag táskáktól! No, akkor tessék szelektálni! Ami használhatatlan, a szemétbe velük. Ami nem lyukas, de vásárolni már nem vinnéd magaddal, jó lesz például szemetes zsáknak. És most jöhet az osztozkodás! Minden táskádba kerüljön legalább egy szatyor, az autó csomagtartójába még több! És a szatyorhalom már el is tűnt! Na, ugye, hogy van még hely abban a szekrényben, fiókban!

Tollhegyek, hova legyek!

Néhanapján érdemes a tollaidat is megválogatnod! Egyrészt így is nyerhetsz némi helyet. Másrészt megúszod azt a bosszantó jelenséget, amikor is hiába van a közeledben mondjuk öt darab toll is, egyikkel sem tudsz írni, mert a tinta már rég kifogyott mindegyikből.

Biztos fogsz még abba csomagolni?

Te is hajalmos vagy a csomagolópapírt szépen összehajtogatva elrakni, merthogy olyan szép, és majd legközelebb jó lehet még? Aztán persze soha nem használod fel újra, hogy bárkinek is csomagolj bele ajándékot, úgyhogy a papírok csak gyűlnek és gyűlnek. Ha szerencséd van, akkor ismersz olyat, aki remek dolgokat készít használt csomagolóanyagból, úgyhogy neki nyugodtan tovább is tudod passzolni. Ha viszont nincs számodra ilyen lehetőség, akkor, ha fájó szívvel is, de válj meg ezektől a csomagolóanyagoktól. Itt szerencsére találsz spórolós tippeket a csomagoláshoz!

Használod még?

Szívesen vennél új törölközőket, kéztörlőket, de jajj, nincs elég helyed, hogy tárold őket? No, akkor menj oda szépen a szekrényhez, ahol ezeket tartod, és kezd el szelektálni. Ha kell, akár a szemétbe is kerülhet belőlük. Igen, pont az, amelyik ott lapul leghátul, már kopott is, meg kicsit lyukas is, és a színe… hát, olyan szín nem is létezik, mint amilyenben az a (hajdan volt) törölköző pompázik. Szóval, ki velük! Ha tényleg nincs szíved kidobni, legalább csoportosítsd át őket a rongyok közé!

Majd egyszer elolvasom ezt a cikket…

Hányszor mondtam el ezt én is! És azzal a lendülettel már raktam is félre a magazint, napilapot, amiben az adott írás szerepelt. És mi lett a vége? Az egyik polcon halomban állnak az újságok, naná, hogy tele elolvasatlan cikkekkel… Úgyhogy, itt is ideje szelektálni! És vagy elolvasni „azon melegében” a minket érdeklő cikkeket, recepteket, esetleg kivágni őket egy ollóval, és egy kis dobozkában gyűjtögetni. Vagy megkeresni a magazin online változatát és ott elolvasni!

Biztos, hogy kell az a sok bögre!

Egyet (meg még egyet, meg még egyet…) ajándékba kaptál, ezt a bolhapicon vetted, ezt, meg ezt, meg ezt a múltkor nem bírtad ott hagyni az ajándékboltban, ja, az a kettő meg megint „bolhás”, azok ott meg reklámbögrék. A poharaknál körülbelül ugyanez a helyzet! Így a konyhád felső polcát nagyjából poharak és bögrék uralják… A többiek meg csak szorongnak… Hát itt az ideje leválogatni őket és megválni a teljesen feleslegesektől! Ajándékozd őket tovább, vagy vonulj ki velük Te is a közeli, vagy éppen valamelyik virtuális bolhapiacra! A pénztárcád és az edényeid is hálásak lesznek érte!

Nem férnek el a tusfürdők?

Nálad is halomban állnak az „Ebben van még egy kicsi, majd elhasználom!” típusú tusfürdős és samponos flakonok? És Te sem használod el ezeket a maradékokat soha, ugye? Akkor válj meg tőlük! Vagy ha nagyon nem akarsz pazarolni, addig ne vegyél elő új flakont, amíg ezekből ki nem fogy az a kevéske! Spórolásnak sem utolsó dolog!

Volt idő, hogy nem hitted, hogy ebből még egyszer sok is lesz…

Ha új ruhát veszel, Te is mindig elkéred hozzá a vállfát? És Nálad is eljött az idő, amikor tulajdonképpen a sok vállfa miatt nem férnek el a ruháid a szekrényben? Hát, akkor ki a felesleggel!

Elég a dobozolásból!

Ami még igazán szelektálásra szorul, az az ételtartó dobozoknak otthon adó szekrény. Na, mibe fogadjunk, hogy itt is van olyan dobozka, amibe már hetek, hónapok, ne adj’ Isten, évek óta nem került semmi! Sőt, több olyan doboz is van! Úgyhogy indulhat a szelektálás, válogasd ki, melyik dobozra van szükséged, és melyikre nincs. A már nem használtaknak adj valami új funkciót, vagy ajándékozd el őket!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...