2018.11.12. 08:29:59 10975 386

Csavarjunk (még) egyet a császármorzsán!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A császármorzsa nálunk (is) örök sláger! Finom házi lekvárral, omlósan, puhán, egy kis (vagy éppen sok-sok) mazsolával megbolondítva. De ha már itt a diófélék szezonja, csavarjunk még egyet ezen az egyszerű finomságon, dobjuk fel ezekkel a csonthéjas finomságokkal!

Mogyoró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mogyoró

Már olvashattál nálunk különleges császármorzsa recepteket (megtalálod őket itt és itt), most kerüljön bele egy kis dió, mogyoró, mandula is!

Diós-mogyorós császármorzsa

Ezeket feltétlenül szerezd be hozzá, ha 2 főre készíted:

  • 6 evőkanál liszt

  • 6 evőkanál cukor

  • 1 dl tej

  • 2 db tojás

  • 2 evőkanál őrölt mogyoró

  • 1 teáskanál olvasztott vaj

  • 1 teáskanál porcukor

  • 3 evőkanál dió, mogyoró, mandula vegyesen

Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket verd kemény habbá. Adj a habhoz 3 evőkanál cukrot, keverd el benne lassan, amíg krémes állagú nem lesz. Ha ezzel megvagy, a tejből, lisztből, a maradék cukorból, tojássárgájából kevés sóval keverj egy sima masszát. Keverd tovább, és felváltva adagold bele a mogyorót, illetve a tojásfehérjét! A magkeveréket aprítsd nagyobb darabokra, majd terítsd szét egy sütőben is használható serpenyő alján, melyet előzőleg kikentél a vajjal. Oszlasd el a masszát a magokon, majd közepes lángon, körülbelül 1 perc alatt süsd világos barnára. Melegítsd elő a sütőt 210 ⁰C-ra, tedd be az elősütött „morzsát”, és süsd további 5-8 percig. Akkor jó, ha a tészta teteje kicsit megkeményedik. Ha kivettük, daraboljuk apró részekre a tésztánkat, és közepes lángon süssük világos barnára. Mehet egy kis porcukor a tetejére és már fogyaszthatjuk is!

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...