2022.09.10. 14:31:41 6081 233

Csak nyugalom! – 5+1 ok, amiért késhetnek a nehéz napok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A menstruációval csupán 2 aprócska gond van: ha késik, amikor várjuk, illetve, ha megjön, amikor nagyon nem szeretnénk. Mind az előbbinek, mind az utóbbinak számos oka lehet, úgyhogy hosszú távon nem ússzuk meg alapos orvosi vizsgálat, utánajárás nélkül.

Nehéz napok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nehéz napok

Ám mielőtt eljutunk az orvoshoz, érdemes végiggondolni néhány okot, amiért várat magára a menzeszünk. Hogy miért késhetnek a nehéz napok? Mondjuk ezekért itt:

Ha kerülget valami

Lassan beköszönt az igazi ősz, úgyhogy jön a náthás, megfázós időszak. Nem is gondoltad volna Te sem, hogy akár egy kisebb vagy nagyobb meghűlés is lehet az oka annak, hogy pár napot késik a havid, ugye? Pedig simán benne van a pakliban. Ha a várható peteérésed körül történt a megfázás, akkor is okozhat gondot egy kis köhögés, orrfolyás, hiszen a tested inkább a vírusok, bacik elleni védekezésre koncentrált, és nem a peteérésre.

Ha változott a napi rutin

Új munkahely, új munkabeosztás, új napi rutin? Ne csodálkozz, ha a ciklusod egy kicsit megzavarodik, a menstruációd késik. Különösen igaz ez akkor, ha a változás a peteérésed körül történt. Légy türelmes, a tested hozzászokik majd az új ritmushoz, és a ciklusod is visszaáll.

Ha sokat fogytál

Ha rövid időn belül nagyobb túlsúlytól sikerült megszabadulnod, meglehet, a ciklusod egy kicsit felborul. A hormonjaidnak is hozzá kell szoknod az új formádhoz, a kevesebb zsírmennyiséghez, úgyhogy nyugi, helyre fog állni a menstruációd!

Ha túl sok a stressz

Ha egyéb jelekből nem veszed észre, hogy az életedben egy kicsit sok a stressz, a menzeszed késése egyértelműen utalhat erre. Tudjuk, könnyű azt mondani, de próbáld meg csökkenteni, vagy legalább levezeti a stresszt, hogy kicsit helyre billenjen a ciklusod.

Ha az van, amit nagyon nem szeretnél

Meglehet, a hormonok űznek veled tréfát, mert egyensúlyuk felborult, ami könnyen okozhatja a havi baj késését, de akár kimaradását is.

Ha nem tudsz egy helyben maradni:-)

Ha éppen életed azon szakaszát éled, amikor munka, hobbi miatt sokat kell utaznod, netán különböző időzónákban is jársz, az könnyen megzavarhatja a belső órádat, ami miatt a ciklusod is felborul, akár késhet is a menstruációd. Nyugalom, idővel beáll majd az új ritmus, csak adj egy kis időt a testednek..

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.