2022.09.10. 14:31:41 6039 233

Csak nyugalom! – 5+1 ok, amiért késhetnek a nehéz napok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A menstruációval csupán 2 aprócska gond van: ha késik, amikor várjuk, illetve, ha megjön, amikor nagyon nem szeretnénk. Mind az előbbinek, mind az utóbbinak számos oka lehet, úgyhogy hosszú távon nem ússzuk meg alapos orvosi vizsgálat, utánajárás nélkül.

Nehéz napok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nehéz napok

Ám mielőtt eljutunk az orvoshoz, érdemes végiggondolni néhány okot, amiért várat magára a menzeszünk. Hogy miért késhetnek a nehéz napok? Mondjuk ezekért itt:

Ha kerülget valami

Lassan beköszönt az igazi ősz, úgyhogy jön a náthás, megfázós időszak. Nem is gondoltad volna Te sem, hogy akár egy kisebb vagy nagyobb meghűlés is lehet az oka annak, hogy pár napot késik a havid, ugye? Pedig simán benne van a pakliban. Ha a várható peteérésed körül történt a megfázás, akkor is okozhat gondot egy kis köhögés, orrfolyás, hiszen a tested inkább a vírusok, bacik elleni védekezésre koncentrált, és nem a peteérésre.

Ha változott a napi rutin

Új munkahely, új munkabeosztás, új napi rutin? Ne csodálkozz, ha a ciklusod egy kicsit megzavarodik, a menstruációd késik. Különösen igaz ez akkor, ha a változás a peteérésed körül történt. Légy türelmes, a tested hozzászokik majd az új ritmushoz, és a ciklusod is visszaáll.

Ha sokat fogytál

Ha rövid időn belül nagyobb túlsúlytól sikerült megszabadulnod, meglehet, a ciklusod egy kicsit felborul. A hormonjaidnak is hozzá kell szoknod az új formádhoz, a kevesebb zsírmennyiséghez, úgyhogy nyugi, helyre fog állni a menstruációd!

Ha túl sok a stressz

Ha egyéb jelekből nem veszed észre, hogy az életedben egy kicsit sok a stressz, a menzeszed késése egyértelműen utalhat erre. Tudjuk, könnyű azt mondani, de próbáld meg csökkenteni, vagy legalább levezeti a stresszt, hogy kicsit helyre billenjen a ciklusod.

Ha az van, amit nagyon nem szeretnél

Meglehet, a hormonok űznek veled tréfát, mert egyensúlyuk felborult, ami könnyen okozhatja a havi baj késését, de akár kimaradását is.

Ha nem tudsz egy helyben maradni:-)

Ha éppen életed azon szakaszát éled, amikor munka, hobbi miatt sokat kell utaznod, netán különböző időzónákban is jársz, az könnyen megzavarhatja a belső órádat, ami miatt a ciklusod is felborul, akár késhet is a menstruációd. Nyugalom, idővel beáll majd az új ritmus, csak adj egy kis időt a testednek..

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...