2022.06.16. 09:15:00 7525 237

Csak álom a bomba alak? Támogasd szeretteid testpozitív látásmódját!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel a testünk könnyebben hízik, minthogy fogyna és izmosodna, kijelenthetjük, hogy az idei bikiniszezonra már csak iszonyatosan sok vér és verejték árán tudnánk a nyár vége előtt felkészülni. Mi tehetünk, ha mi sem ébredtünk fel időben és nem érezzük azt, hogy bátran viselnénk fürdőruhát nagyközönség előtt?

Különböző testalkatú, vidám nők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különböző testalkatú, vidám nők

Valamilyen fokú testképzavarral rendelkező személy biztosan él a közvetlen környezetünkben. Netalántán egy közös háztartásban élő személy érintett a témában? Vagy mi magunk vagyunk nagyon elégedetlenek a tükörképünkkel?
Senkit sem lehet rákényszeríteni arra, hogy változtasson étkezési szokásain és vágjon bele a testmozgásba, de talán abban, hogy adottságaikat jobban értékeljék könnyebb pozitív változást elérni.

Miként ne viselkedjünk testképzavaros vagy testalkata miatt bizonytalan szerettünkkel?

Semmiképpen se próbáljuk rávenni őt a kemény edzésre! Sajnos a külső kényszer miatt ez amúgy is hamar kudarcba fulladó kísérlet lenne, mivel aki nem éll még készen az életmódváltásra, az még könnyebben belebukhat. Az esetleges testi sérülések mellett pedig további lelki sérüléseket is begyűjthet az illető. A nyaggatás révén elmélyülhet az a fajta megalázottság érzet, amely annak a gondolatnak az eredménye, hogy nem vagyunk elégedettek vele.

A testképi nehézségek belátása egy hosszadalmas és bonyolult feladat, amit az adott személy aktuális lelkiállapota nagy mértékben befolyásol. A hibáztatás helyett kötelességünk biztosítani szerettünket arról, hogy a fennálló evészavar egy ok okozata, amiről tudjunk, hogy nem ő választotta.

Hogyan érjük el, hogy szerettünk jobban érezze magát a bőrében?

Az átlagostól eltérő testalkatuk miatt bizonytalan egyének a negatív érzéseik révén mentális egészségügyi problémákat is szerezhetnek. A bátorító és szeretetteljes szavaink azonban erőt adhatnak nekik egy magasabb fokú önszeretet kialakításához. Az ebből fakadó egészségügyi gondokkal sem mindenki tud megbirkózni, ilyenkor a problémák megbeszélésével tudunk a határaik fokozatos tágításában segíteni nekik.

A testsúlyukkal elégedetlen emberek zavarban lehetnek a társasági étkezések alkalmával. Ilyen helyzetben bánjunk gyengédebben a másikkal, és igyekezzünk elvenni annak az élét, ha valaki - nyílt vagy kendőzött - tapintatlan megjegyzést tesz a társaságból.

Lesz még nyár, és amúgy sem ebből a három hónapból áll az év! Egy menő fürdőruhás képért valóban le lehet fogyni, vagy meg lehet izmosodni, ám az életmódváltás nem lesz tartós, ha csak ez volt a mozgatórugója a dolognak. Aki nem tud nézőpontot váltani, jobb, ha nem ostorozza magát, hanem úgy próbál meg kiegyensúlyozottan élni, hogy testi problémái mellé nem kreál még több lelki gondot.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jól jön egy kis segítség? 10 reményteljes gondolat a mentális tarsolyodba

Olykor-olykor ránk virradnak olyan napok, melyeket hála helyett inkább a fejünkre húzott paplan mozdulatával köszöntünk. Megtépázottnak, alulmotiváltnak és szellemi-fizikai erőtől fosztottnak érezzük magunkat. Szerencsére több jó hírünk is van ilyen helyzetek, amelyek kellő pszichikai munícióval látnak el bennünket ahhoz, hogy erőt merítsünk a „továbbiakhoz”.

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?