2021.08.04. 17:15:00 11678 328

Bud Spencer uzsonnája: Házi bab pirítóssal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy újabb alacsony kalóriatartalmú ételt teszünk közkinccsé, amely nem csupán vacsoraként, de villásreggeliként is megállja a helyét, mivel mindössze 20 perc alatt elkészíthető. Fő alapanyaga a bab fontos fehérjéket tartalmaz, amely az izmok építéséhez és helyreállításához is szükségesek, így nem csak a húsmentesen étkezők számára ajánlott ez a fogás.

Vegyes bab paradicsomos szószban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vegyes bab paradicsomos szószban

A bab amellett, hogy kiváló vegán fehérjeforrás, folsavban, azaz B9-vitaminban és vasban is gazdag. Házilag készítve többről szól, mint a bablevesekről és a chilis babról, ízletes feltét ugyancsak készülhet belőle. Gondoljunk csak a közkedvelt Bud Spencer filmekre, amik révén az ikonikus hagymás bab is életre kelt.

Házi paradicsomszószos bab

Hozzávalók:

1 ek. olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
1 zúzott gerezd fokhagyma
400 gr vajas bab, konzervből lecsepegtetett
415 gr egyéb bab vegyesen - Szintén konverves, ez a mennyiség lehet alapból paradicsomszószos is. Ellenkező esetben pár kanál paradicsompürére is szükségünk lesz.
150 gr koktélparadicsom
egy marék petrezselyem

Az étel elkészítési módja:

  1. Egy magasabb falú serpenyőben dinszteljük meg a hagymákat a felforrósított olajon, amíg meg nem puhulnak.

  2. Ezalatt a paradicsomokat vágjuk negyedekre és adjuk hozzá a megpirított hagymához. Főzzük együtt ezeket bő 5 percig, azután öntsük bele az előzőleg lecsepegtetett vajbabot a többi babbal együtt a serpenyőbe. Melegítsük össze a babokat a többi hozzávalóval. Ha nem paradicsomszószos babkonzervet vásároltunk, adjunk némi paradicsompürét is az ételhez.

  3. Fűszerezzük meg ízlés szerint a hagymás babot sóval és borssal, majd végezetül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Akinek nem szükséges vigyázni a vonalaira, az szeljen néhány jókora szeletet a friss kovászos cipóból vagy a klasszikus fehér kenyérből, míg a diétás étrendet követők cseréljék ezeket inkább teljes kiőrlésű kenyérre! Ha igazán karakteres textúrájú ételre vágyunk, pirítsuk is meg a kenyérszeleteket (vajon).

A babos szószt fogyaszthatjuk húsok mellé köretként vagy szószként is, de önmagában is dúsíthatjuk ízlésünk (és az otthon található alapanyagok) szerint pl. BBQ-szósszal vagy sajt hozzáadásával.

Forrás: www.goodto.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...