2024.09.05. 15:41:02 6013 208

Aranyló, puha ételek készítése egyszerűen sauté főzési technikával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sauté (ejtsd: szóté) egy francia eredetű főzési technika, amely azt jelenti, hogy az ételt magas hőmérsékleten, kevés zsiradékon (például olajon vagy vajon) gyorsan megpirítjuk. A technika célja, hogy az étel külső része aranybarnára süljön, miközben a belseje lédús és puha marad. A „sauté” szó francia jelentése „ugrani” vagy „szökkenni,” amely arra utal, hogy az ételt gyakran mozgatni kell a serpenyőben, hogy egyenletesen süljön meg.

Főzés serpenyőben Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzés serpenyőben Fotó:123rf.com

Hogyan működik a sauté technika?

Magas hőmérséklet: A serpenyőt előmelegítik, és amikor már forró, hozzáadják az ételt. Ez biztosítja a gyors pirítást anélkül, hogy az étel elkezdene párolódni.

Kevés zsiradék: Csak egy vékony réteg olajra vagy vajra van szükség, amely elegendő ahhoz, hogy megakadályozza az étel leragadását és segítse a pirulást.

Folyamatos mozgatás: Az ételt gyakran mozgatják, rázogatják vagy kevergetik, hogy egyenletesen süljön.

Mire használható a sauté?

A sauté technikát általában gyorsan elkészíthető ételekhez használják, például:

Zöldségek: Paprika, gomba, spenót, hagyma, stb. Húsok: Csirkemell, marhahús csíkok, sertéshús. Tenger gyümölcsei: Garnélarák, halfilék. Tojásételek: Rántotta, omlett.

Miért jó a sauté?

Gyors: Pár perc alatt elkészíthető. Egészséges: Kevés zsiradékon történik a sütés. Intenzív ízek: A magas hőmérséklet segít karamellizálni az összetevőket, kiemelve azok természetes ízét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...