2020.08.03. 17:11:02 13300 280

Apartmanban nyaralsz? 7 kényelmesen elkészíthető étel Neked!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha te is azon többséghez tartozol, aki anyagi vagy egyéb megfontolásból az apartmanokat részesíti előnyben, akkor ez a bejegyzés Neked készült. Finom, tápláló nyári ételek!

Tonhal saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tonhal saláta

Gyerekkel így könnyebb

Fél éves volt az első gyermekünk, amikor Horvátországban nyaraltunk egy stúdióapartmanban. Nem volt konyha, csak egy szoba és egy fürdőszoba, így étterembe jártunk enni. Vagyis jártunk volna, de a kisfőnök mindig az étkezések idején unatkozott a legjobban. :) Szóval ritkán tudtunk egyszerre együtt enni a párommal. Amíg az egyikünk evett, a másik sétálgatott a gyerekkel. :D (Első gyerek, elkényeztettük, tudjuk. :)) Egy-két nap után rájöttünk, hogy jobban járunk, ha elvisszük az étteremből a kaját vagy hideget eszünk...

Most két gyerekkel, egy egy éves éppen totyogóval és egy három és fél éves örökmozgóval már nem is készülünk úgy, hogy mi étteremben fogunk enni, ha eljutunk nyaralni :D Sőt, a szállodát is inkább mellőzzük: 1. Hiper drágának találjuk őket, számunkra gyakorlatilag elérhetetlen 2. A járvány miatt talán jobb is, ha nem tartózkodunk idegenekkel együtt zárt térben ; 3. nem akarjuk sem mások sem a saját kis családi “idillünket”, napirendünket megzavarni. A kicsi lány például 1,5 órán keresztül szokott csipegetni vacsoraidőben.... Szóval három okunk is van az apartman mellett.

A nyaralást viszont nem szeretném főzéssel és mosogatással tölteni, egy kis tervezéssel viszont, úgy gondolom, nekünk is kijuthat a pihenésből. :) Jöjjön tehát néhány kényelmesen elkészíthető étel, amivel az ebéd és a vacsora kérdése is egyszerűen megoldódhat.

A nyaralást egészen biztosan egy nagybevásárlással kell majd kezdenetek, de ha megvan a terv, akkor valószínűleg maximum csak friss pékáruért kell majd mennetek a helyi közértbe. Szóval keressetek már az utazás előtt az interneten egy nagy szupermarketet az apartman közelében, s vásároljatok be ott. Az alapélelmiszerek ott is elérhetőek lesznek, még az is lehet, hogy olcsóbban mint itthon, ha külföldre utaztok. Esetleg pirospaprikát vigyetek magatokkal. :)

A következő ételekből egészen nagy adagokat is gyárthatsz, s akkor több napra letudhatod az étkezéseket.

1. Tonhalas spagetti

A receptjét itt találod>>

2. Chilis bab

Az ínycsiklandó receptet itt tudod elolvasni>>

3. Omlettek

Spanyol omlett>> Francia omlett>> Olasz omlett>>

4. Halrudacskás szendvics

Mi sem egyszerűbb, mint a halrudacskás szendvics! Kell hozzá fejenként egy-két-három zsemlét - kinek milyen étvágya van, zsemlénként 3 halrudacska, jégsaláta és majonéz. Az összeállítását pedig valószínűleg már ki is találtad. :)

5. Leveles tésztás finomság

A leveles tésztával is egy csomó időt megspórolhatsz és laktató ételt tehetsz az asztalra. Mindenképpen a lapokat válaszd, hogy ne kelljen sodornod, csak vágnod. ;) Itt egy jó kis recept>>

6. Carbonara

Klasszikus carbonara recept itt>>

7. Egész csirke són sütve

Ezt akkor vessétek be, ha másnapra előre elkészítenétek az ételt, s este, amíg kint beszélgettek a teraszon, meg is sülhet.

Egy kg só a tepsibe, rá az egész csirke, és már mehet is a 200 fokos sütőbe. 1,5 óra alatt megsül - csirke méretétől függően lehet kevesebb is. Néha forgassuk meg, hogy szép piros legyen mindenhol. Szendvicsbe, salátához vagy válaszható körettel, esetleg főzelékkel is szuper.

Minimalizált idő a konyhában

Ha még ennél is kevesebbet akartok főzőcskézni, akkor ezeket is variálhatjátok:

  • Fagyasztott pizza
  • Halrudacska
  • Fagyasztott sültburgonya tepsiben sütve
  • Elősütött csirke/pulyka
  • Konzervek
  • Zacskós leves, zacskós tészta
  • Fokhagymás bagett
  • Virsli, grill kolbász
  • Tojás így, úgy és amúgy :)
  • Saláták, sajtok, pirítós
  • Meleg és hideg szendvicsek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...