2019.02.22. 10:48:55 13972 399

Olaszos tésztasaláták – ha te is nyáridéző hangulatban vagy!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tésztasalátáról neked is az édes majonézes szósztól csöpögő, kevésbé diétás – de természetesen finom – kissé agyonkopott étel jut az eszedbe? Nos, nem kell, hogy csak ez az egy verzió legyen a konyhád vendége, hiszen a tésztasaláták remek ételek!

Tonhalas tésztasaláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tonhalas tésztasaláta

Rögtön két mediterrán verzióval is megörvendeztetnénk, ha egy kis csavart vinnél eme sokoldalúan elkészíthető ételbe. A saláta rögtön egytálétellé fog avanzsálni, laktató ugyanakkor egészséges is lesz, bízz bennünk!

Tonhalas tésztasaláta – a nagy kedvenc

Ezt jellemzően nyaralások alkalmával szoktam elkészíteni, ha apartmanban szállunk meg, és éppen nem étteremben szeretnénk enni. Gyorsan megvan, finom és bőséges!

Hozzávalók egy 4 személyes adaghoz

  • 2 konzerv tonhal
  • 500 g penne (durum vagy teljes kiőrlésű)
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-6 db keményre főtt tojás
  • fél kígyóuborka
  • 1 piros vagy sárga kaliforniai paprika
  • ízlés szerint olívabogyó
  • só, bors, oregano
  • olívaolaj

A tésztát megfőzzük és lecsepegtetjük, majd olívaolajjal locsoljuk és átkeverjük, hogy ne ragadjon össze. A zöldségeket megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk – akkorákra, ami nekünk kényelmes. A tonhalat lecsepegtetjük – lehet olajos vagy sós lében lévő változat is, amit jobban szeretünk. A zöldségeket és a tonhalat is hozzákeverjük a tésztához, a borssal és az oreganóval egyetemben. Ha szükséges, akkor még pótoljuk az olívaolajat illetve a sót. A tojásokat negyedeljük - akkor főzzünk 6 tojást, ha a 4 főből 2 nagyobb étkű pasi :) - és a salátánk tetején elhelyezzük.

Prosciuttos-sajtos tésztasaláta – ha füstösebb ízekre vágysz!

4 személyre adjuk meg a mennyiségeket, de nem vállalunk felelősséget azért, ha mégsem lenne elég, hiszen azoknak, akik kedvelik az olaszos ízeket, eléggé addiktív! Nehéz lesz abbahagyni. :)

  • 500 g farfalle vagy mini farfalle vagy orsó tészta
  • 100 g prosciutto (vagy egyéb füstös, vékonyra szelt sonka, ha nem sikerül -ezt vásárolnod)
  • 3 szem paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 nagy marék rukkola
  • 3 ek balzsamecet
  • 15-20 dkg mozzarella golyó
  • 5-6 ek olívaolaj
  • só, bors, friss bazsalikom ízlés szerint

Az elkészítése talán nem is igényel nagy magyarázatot, hiszen eléggé egyszerű. A tésztát megfőzzük, átmossuk, olívaolajjal locsoljuk, sózzuk. Közben a paradicsomot és a hagymát felvágjuk apróra. A rukkolát átmossuk, lecsepegtetjük. A sonkát felvágjuk vékony csíkokra, a bazsalikomot is felaprítjuk. A sonkát és a zöldségeket összekeverjük, majd a tésztához adjuk, rászórjuk a mozzarella golyókat, sózzuk borsozzuk, meghintjük a bazsalikommal és rácsurgatjuk a balzsamecetet.

Buon appetito! Jó étvágyat! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.