2024.10.06. 17:41:02 1453 67

Amikor a szavak elcsúsznak: a félreértések művészete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy beszélgetésben könnyen előfordulhat, hogy a résztvevők nem teljesen ugyanúgy értelmezik egymás szavait, és máris megvan a recept egy jó kis félreértéshez! Elég egy rossz hangsúly, egy kétértelmű kifejezés, vagy akár egy véletlenül kihagyott információ, és a kommunikáció máris irányt vált.

Vita | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vita | Fotó: 123rf.com

Ezek a félrecsúszott mondatok gyorsan kellemetlen szituációkhoz vezethetnek: egy ártatlan megjegyzés hirtelen kritikának tűnhet, vagy egy viccesnek szánt megnyilvánulás sértésként hathat. Ráadásul, ahogy a feszültség nő, a kommunikációs szakadék csak mélyül, és hirtelen olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol mindenki értetlenül áll, hogyan is fajultak el így a dolgok. Ezért is fontos, hogy figyeljünk egymásra, és ha szükséges, tisztázzuk a félreértéseket, mielőtt a beszélgetés rossz irányt venne. Fontos, hogy ne „kapd fel a vizet” azonnal, hanem próbáld meg tisztázni a félreértést. Ha Te kapod a kellemetlen megjegyzést, ezt könnyen megteheted, csupán 3 szó segíthet Neked ebben.

„Fejtsd ki bővebben!”

Ha úgy érzed, nem egészen azt akarta mondani a beszélgetőpartnered, amit értettél, akkor egész nyugodtan kérd meg a másikat, mesélje el, pontosan mit is szeretett volna. És ha úgy érzed, Te voltál félreérthető, ne légy rest elmagyarázni, mit is szerettél volna mondani.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...