2018.01.12. 16:53:25 19237 516

Amikor a kelbimbó és a tojás találkozik – Egyszerű fogás vacsorára, ebédre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyermekkorom egyik legkevésbé kedvelt „csemegéje” volt a kelbimbó – bár nagyjából minden zöldség ebbe a kategóriába tartozott. Aztán felnőttem, és az élet egyéb más nagy igazságai mellett arra is rájöttem, hogy nem is olyan rossz „találmány” ez a zöld növény.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Persze, én is megkóstoltattam a saját gyerekemmel, aki – milyen meglepő – szintén nem volt oda érte, de majd az idő megoldja ezt is!:-) Vagy egyszerűen csak rossz receptet választottam? Lehet, omlett formájában jobban bejönne neki…? Tegyünk egy próbát!

Kelbimbós omlett egy kis sajttal

Hozzávalók 2 főre:

  • 15 dkg kelbimbó (mélyhűtött)

  • 5 dkg brie sajt

  • 2 szál póréhagyma

  • 4 evőkanál tejszín

  • 4 tojás

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 teáskanál édes pirospaprika

  • só, bors

A kelbimbót forrásban lévő, sós vízbe tegyük bele körülbelül 5 percre. Míg fő, addig pucoljuk meg a hagymát, és szeljük vékony karikákra. A sajtot szintén vékony szeletekre kell vágnunk. Ha a kelbimbó kész, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk a kis gömböket. Hagyjuk, hogy megszáradjon a zöldség, itassuk fel róla a vizet! A tojást a sóval, borssal, tejszínnel összekeverjük. Egy lefedhető serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a hagymát, és a kelbimbót. Aranybarnára sütjük őket, majd az egészre mehet a tojásos-tejszínes keverék. Folyamatosan forgatjuk a készülő omlettünket, de arra ügyeljünk, hogy nagyon szárazra ne süssük meg. Vagyis hagyjuk, hogy az egész teteje kicsit folyós maradjon. Az egészet egy fedővel lefedjük a sütés utolsó 3 percében. Ha kész, sajtszeletekkel és pirospaprikával megszórva tálaljuk! Savanyúságot, friss salátát is kínálhatunk hozzá! Gyors vacsora, vagy hétvégi „lustizós” ebéd gyanánt is kiváló ötlet lehet!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...