2024.10.07. 17:42:46 502 18

Álmodj szépeket, ne pizzákat: mit ne egyél lefekvés előtt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy késő esti nassolás után a gyomrunk és az álmunk összeveszik. Bizonyos ételek, bármennyire is csábítóak esténként, inkább az álmainkat kergetik szét, mint a közérzetünket javítják.

Nyugtalan alvás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyugtalan alvás Fotó: 123rf.hu

Az éjszakai nyugodt alvásért néha jobb, ha ellenállunk a konyha hívó szavának, különösen, ha az valami nehéz vagy fűszeres étellel kecsegtet. A túlságosan megterhelt gyomor ugyanis nem éppen a legjobb altatószer! Lefekvés előtt érdemes inkább könnyebb falatokra gondolni, hiszen a pihentető alvás titka sokszor a tányérodon kezdődik. Szóval legközelebb, amikor az esti snack után nyúlnál, gondolj arra, hogy jobban jársz egy nyugodt éjszakával, mint egy álmatlan forgolódással.

Ne sokkold a gyomrod a savakkal!

Jól esne este egy narancs, mandarin? Esetleg a belőlük készült lé? Lefekvés előtt semmiképpen! A gyomrod sokáig elbíbelődik a gyümölcsből származó savak lebontásával, ami könnyen az álmaid rovására mehet.

A csoki este is tilos!

Na jó, napközben annyira nem, de este hasonló hatást érhetünk egy vagy több kocka étcsokival, mint a kávéval. Élénkít, így megzavarhatja az alvókánkat!

Ha nem akarsz ébren forgolódni

A fekete tea, kávé, energiaitalok esti kortyolgatása szinte biztosan álmatlanságot okoznak. Egy finom gyümölcstea, késő este is fogyasztható gyógytea bőven megteszi szomjoltónak. De akár a víz is!

A könnyen jött vidámság álmatlanságot okoz!

Az esti alkoholizálás könnyen megbosszulja magát. Bár hamar álomba szenderülhetünk, ám míg testünk az alkohol lebontásával küzd, többször felébredhetünk.

Túl sok

Ha este túl magas cukor-, és/vagy zsírtartalmú ételt fogyasztasz, az sajnos nem áll majd álmaid szolgálatában. Felejtsd el az esti sütikéket és csokikákat, mert megterheli a gyomrodat. Ugyanez a helyzet a zsíros falatokkal is!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...