2017.10.07. 10:25:50 12745 391

Almás és/vagy poharas finomságokból soha nem elég – Isteni poharas édesség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi ködös, szürke idővel együtt megérkezett az almaszezon is, úgyhogy szinte biztosra vesszük, hogy már mindenki túlvan egy, vagy jó néhány tepsi almáspite elkészítésén és elpusztításán. Egy finom almás sütinél nincs is jobb, de mi most valami sokkal egyszerűbbel próbálkoznánk.

Almás tiramisu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almás tiramisu

A poharas desszertek általában nem a bonyolultságukról híresek (próbálkoztunk már a (sütőtökkel)[] is, de a most következőnél egyszerűbbet biztos nemigen találsz majd. Csupán néhány hozzávaló, egy kis keverem-kavarom, és már kész is.

Pofonegyszerű almás „tiramisu” pohárban

Hozzávalók:

  • 1 doboz tejszín

  • 1 üveg almalekvár, vagy almaszósz

  • 1 csomag babapiskóta

  • ízlés szerint kakaópor, édesítő

Az elkészítés sem túl bonyolult:

A babapiskótát törd apró darabokra, és szórd bele poharakba. A tejszínt verd kemény habbá. Most tegyél a piskótára egy réteg almaszószt, majd erre mehet egy réteg tejszínhab. Ha ennyivel beéred, megállhatsz itt is, de szerintünk érdemes még legalább egy, de akár több réteget is készíteni. Tehát jöhet még egy adag almaszósz vagy lekvár, aztán még egy tejszínhab. A lényeg, hogy a pohár tetejére tejszínhab kerüljön. Ha megvan, megszórhatod az egész tetejét egy kis kakaóporral. De ha igazi ínyenc vagy, kerülhet akár színes dekorcukor is a legfelső tejszínhab rétegre. Ideális gyors vasárnap délutáni desszert!:-) Jó étvágyat!

Forrás: garten-haus.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.