2024.10.07. 12:30:28 520 24

Alma, az egyszerű, de nagyszerű – Süss belőle kenyeret!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcsünk, amelyet szinte egész évben élvezhetünk. Frissítő íze, ropogós állaga és egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt gyakran választjuk, de az almában rejlő lehetőségek itt nem érnek véget, hiszen számos ételünk ízesítője lehet, legyen az sós vagy édes, húsos, vagy éppen „vega” menü.

Almakenyér Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Almakenyér Fotó: 123rf.hu

Süteményekbe sütve az alma igazán különleges ízélményt nyújt, és számtalan formában használható: az almás pitétől kezdve a morzsasütiig, az egyszerű kevert tésztáktól a gazdag rétesekig. Az alma sokoldalúsága miatt mindig izgalmas és ízletes desszerteket varázsolhatunk az asztalra. Lássuk, mit hozhatunk ki belőle, ha „kenyérként” tálaljuk!

Így lesz az almából kenyér

Hozzávalók:

  • 45 dkg tönkölybúza liszt

  • 25 dkg rozsliszt

  • fél kg alma

  • 10 dkg almaszirup

  • 1 kocka nyers élesztő

  • 15 dkg mogyoró

  • fél teáskanál só

Az almát pucold meg. Kockázd fel, a felét tedd félre, a másik felét 2 dl vízzel és az almasziruppal pürésítsd. A liszteket keverd össze, a közepébe morzsold bele az élesztőt, majd adj hozzá 5 evőkanál meleg vizet. Keverd össze a 3 összetevőt, és hagyd állni 10 percet. Add hozzá az almapürét, gyúrd össze, majd lefedve hagyd állni. Darabold fel a mogyorót, és az almakockákkal együtt gyúrd hozzá a tésztához. Tedd a tésztát egy kenyérformába, amit előtte bélelj ki sütőpapírral. 15-20 percet így is pihentesd meleg helyen. A sütőt közben melegítsd elő 230°C-ra (hőlégkeverésest 210°C-ra), majd 40 perc alatt süsd készre a kenyeret. 10 perc után vedd lejjebb a sütő hőmérsékletét 200, 180 °C-ra. Sütés után 10 percet hagyd hűlni, majd szeld fel és hagyd tovább hűlni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...