2022.08.28. 10:59:51 7562 282

A rizs is lehet frissítő! – Dobd fel ezzel a különleges fűszerrel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rizs egy viszonylag egyszerű, sokak által kedvelt, akár magában is fogyasztható (legalábbis a mi hatévesünk szerint:-)) köret, amely szinte a végtelenségig variálható. Elkészíthetjük édesen, mint például rizsfelfújt, vagy tejberizs, de a sós verzió valamelyike általában a vasárnapi ebédünk része.

Főtt rizs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főtt rizs

Ehetjük magában, párolva. De keverhetünk bele húst, vagy éppen valamilyen zöldséget: kukoricát, gombát, zöldbabot, de készülhet hagymásan is. Ami szinte mindig beválik, az a rizibizi, amit kicsi, nagy, öreg és fiatal egyarán szívesen fogyaszt. Dobjuk fel egy különleges fűszerrel ezt a cukorborsós verziót, ami garantáltan felfrissít majd a nyári hőségben.

Hogy kerül a menta a rizibizibe?

Hát úgy, hogy belerakod!:-) És hidd el, van neki ott létjogosultsága, úgyhogy bátran próbáld ki!

A hozzávalók:

  • 20 dkg hosszú szemű rizs

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • fél liter zöldséges alaplé

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 db hagyma

  • 15 dkg cukorborsó

  • 5 szár menta

  • só, bors ízlés szerint

A hagymát az olajon párold meg, majd add hozzá az összezúzott fokhagymát és párold őket együtt. Dobd rá a rizst, kicsit pirítsd meg, majd öntsd fel az alaplével. Ebbe a vízbe mehetnek az előzőleg a leveleitől megszabadított, majd összekötözött mentaszárak, és főzd puhára a rizst. Míg fő a rizs, a mentaleveleket mosd meg, hagyd megszáradni, majd vágd csíkokra. A főzési idő lejárta előtt körülbelül 5 perccel mehet a rizshez a cukorborsó is, ha elkészült, akkor pedig a felcsíkozott mentalevél. A menta szárát távolítsd el, sóval, borssal ízesítsd a köreted és már tálalhatod is!

A rizs fajtáját természetesen variálhatod, lehet jázminrizs, barnarizs, amit Te vagy a család szívesen fogyasztatok. A rizs fajtájának megfelelően a főzési idő változhat!

Forrás: www.essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...