2022.09.14. 17:20:00 8190 289

A pihentető alvás nem álom többé! Félre a rossz szokásokkal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kialvatlanság, de csak akár a nem megfelelő minőségű alvás is fáradtsághoz vezethet. A karikás szemeken kívül pedig láthatatlan nyomai is lehetnek az álmatlanul töltött éjszakai óráknak, pl. az immunrendszer gyengülése. A pihentető alvás azonban többségünknek apró életmódbeli változtatások árán elérhető!

Alvás problémák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alvás problémák

A zűrös világ még zűrösebb napirendet próbál ránk kényszeríteni, ám ez teljesen kimeríthet bennünket. Az alábbi rossz alvási szokásokat azonban nem lehetetlen orvosolni.

1. Étkezés lefekvés előtt

A késő esti vacsorázás elalvás előtt veszélyeztetheti egészségügyi állapotunkat, mivel amellett, hogy zavarttá teszi az alvást, még étkezési rendellenességet is okozhat a kalóriák felesleges felhalmozása.
Lefekvés előtt lehetőleg 3 órán belül már ne vacsorázz! Az éjszakai nassolási vágy elkerülésének érdekében érdemes tápláló ételeket tartalmazó, kiegyensúlyozott étrendet követni. Ennek része az is, hogy a koffeintartalmú italokat is mellőzzük a késő délutáni órák után.

2. Képernyőidő lefekvés előtt

A fényforrásnak kitett személy szervezetében a melatonin, avagy az alvást elősegítő hormon kiválasztása gátlódik, tehát a kék fény összezavarja az alvást. Az alvásszakértők szerint nem csak a tévézést és a mobiltelefon képernyőjét kellene távol tartanunk magunkat elalvás előtt, de a telefonunk ébresztőhangjára sem túlságosan kifizetődő ébredni.
A hálószobát tehát jobb egy olyan oázissá alakítani, ami minden zavaró tényezőtől mentes.

3. Testi megerőltetés lefekvés előtt

A túlságosan intenzív edzés megemelheti a testhőmérsékletet, amitől nem fogunk tudni rendesen aludni. Az esti, kellemesen lefárasztó edzések, amennyiben marad egy kevés idő a lefekvésig, még segítik is az elalvást és a pihentető álmokat.

4. Hosszú délutáni alvás szunyókálás helyett

Míg a rövid, max. 30 percnyi szunyókálás a szervezetünk hasznára válhat, ha túl hosszúra nyúlik, a visszájára sülhet el és egészségtelen alvási ciklust eredményezhet. A felborult napirend miatt pedig az éjszakai alvás minősége láthatja kárát.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Izgalmas őszi bakancslista családok számára – Hogy a kellemes hasznos is legyen!

Az őszi atmoszféra mindig magával ragadott. Körülnézve az az érzés lesz úrrá rajtam, mintha folyamatosan készülne valami. A búcsúzás, mintha ott rejtőzne a sárga lombok között, a melankólia mégsem válik csapongóvá, mert a színek, illatok megfűszerezik, és a sóhajokba szinte észrevétlen szövik bele az új reményeket is. Már évek óta figyelem, hogy ebben a nyárbúcsúztató, álmatag időszakban mintha inkább „befelé” élnék, többet töprengenék időről, elmúlásról. Furcsamód, számomra inkább éppen az évnek ez a szakasza hozza el a visszatekintés igényét, a summázást, a tapasztalatok áttekintését, és a tanulságok levonását.

Hozd magaddal! – Te őrzöd még a nyaralós hangulatot?

Bízunk benne, hogy sikerült némi időt szakítani a nyári, ősz eleji feltöltődésre, pihenésre, és egy kicsit kitekinteni a hétköznapokból. Lehet mögötted egy egzotikus utazás, vagy néhány otthon töltött, tartalmas, nem koránkelős nap, a lényeg a kikapcsolódás.

Legédesebb vigasztalónk és barátunk: a csokoládé

A csokoládé megédesíti a szomorúan sós és olykor kesernyés hétköznapokat. Ha vendégeket várunk, tudjuk: egy csokoládés finomsággal nem lehet mellélőni, így a zsúrasztalra került ízpalettán bizton szerepelhet a csokialapos créme brülée-től a csokis muffinon és csokoládé mousse-on át a mindenki-kedvence kategóriába sorolható csokoládépuding egyaránt. Ajándék formájában örömmel adjuk és mosolyogva fogadjuk.