2020.11.10. 17:18:16 12845 292

A maszkviselés hétköznapi ajándékai – hip, hip, hurrá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hónapok óta maszk mögül szólunk egymáshoz, eltűntek a mosolyok, könnyebb bármit az orrunk alá mormolni titokban és pofákat vágni, mi több, sunyiban ásítani egyet. Mit hozott még magával a maszkviselés?

Család maszkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család maszkban

Maszkviselős hétköznapok, előnyök, amikre nem is számítottál

Még több én-idő

Felszállsz a villamosra, azonnal bepárásodik a szemüveged, de még az üvegszemed is. Milyen hasznos, hiszen ki kíváncsi korán reggel más emberek fáradt, nyűgös arcára. Ha nem nézel senkire, senki nem tekinti kötekedésnek. Új időt kaptál a befelé fordulásra, önmagad feltérképezésére.

A tájékozódási képességed is nagyban fejlődhet, a többi érzékszerveid élesebben működik, ez bizony kész önfejlesztés.

Persze a tapogatás útján tájékozódást meg se próbáld, mert nem látod kitől jön utána a pofon. Meg hát ugye, akkor ismét kézfertőtlenítő kell.

Ápol, de főleg eltakar

Ha nem sikerült a reggeli smink, ha nem is sminkeltél, pedig úgy érzed kellett volna, ha nem volt idő borotválkozni (férfi létedre) vagy épp bajuszgyanta után piros a szád fölött – na, ez most egyáltalán nem gond, nem látja senki. Használd ki az alkalmat, egyél bátran mákos tésztát ebédre és vigyorogj utána teli szájjal. Úgysem látják.

A maszk az új sál

Beköszöntött a hideg és lassan, de biztosan olyan méreteket ölt, hogy az ember már a reggeli autós jégvakaráshoz is felveszi, pedig olyankor még a madár sem jár. Megállóban állva nem cserepesedik ki a szád, mentolos rágótól nem fagy ki belőled a lélek. Mert a maszk, megvéd. A hideg ellen is.

Beépített hallás és beszédkészség vizsgálat

Észrevetted, hogy mióta maszkot hordunk a hallásunk is rosszabb? Nem értik a boltban, hogy mit kérsz, vagy te nem érted, mennyit kell fizetned? Ha általában téged nem értenek, akkor érdemes az artikuláción javítanod, ha viszont a maszktól „hallás károsodtál”, akkor bizony eddig szájról olvasással pótoltad, ami nem ment fül-erőből!

Szembesítés

Mióta textillel fedjük az arcunk egy részét, mindenki a saját szájszagának örömét élvezheti elsősorban. Ez nem csak önismereti szempontból hasznos – de azért biztosan rádöbbentek páran, hogy ideje előtúrni a rég elfelejtett hogyishívjákot: a fogkefét. Ugyanakkor abban is segít, hogy kívülállóként kevesebb érjen el bennünket mások reggelijének aromájából a tömött buszon ácsorogva.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.