2020.11.10. 17:18:16 12796 292

A maszkviselés hétköznapi ajándékai – hip, hip, hurrá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hónapok óta maszk mögül szólunk egymáshoz, eltűntek a mosolyok, könnyebb bármit az orrunk alá mormolni titokban és pofákat vágni, mi több, sunyiban ásítani egyet. Mit hozott még magával a maszkviselés?

Család maszkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család maszkban

Maszkviselős hétköznapok, előnyök, amikre nem is számítottál

Még több én-idő

Felszállsz a villamosra, azonnal bepárásodik a szemüveged, de még az üvegszemed is. Milyen hasznos, hiszen ki kíváncsi korán reggel más emberek fáradt, nyűgös arcára. Ha nem nézel senkire, senki nem tekinti kötekedésnek. Új időt kaptál a befelé fordulásra, önmagad feltérképezésére.

A tájékozódási képességed is nagyban fejlődhet, a többi érzékszerveid élesebben működik, ez bizony kész önfejlesztés.

Persze a tapogatás útján tájékozódást meg se próbáld, mert nem látod kitől jön utána a pofon. Meg hát ugye, akkor ismét kézfertőtlenítő kell.

Ápol, de főleg eltakar

Ha nem sikerült a reggeli smink, ha nem is sminkeltél, pedig úgy érzed kellett volna, ha nem volt idő borotválkozni (férfi létedre) vagy épp bajuszgyanta után piros a szád fölött – na, ez most egyáltalán nem gond, nem látja senki. Használd ki az alkalmat, egyél bátran mákos tésztát ebédre és vigyorogj utána teli szájjal. Úgysem látják.

A maszk az új sál

Beköszöntött a hideg és lassan, de biztosan olyan méreteket ölt, hogy az ember már a reggeli autós jégvakaráshoz is felveszi, pedig olyankor még a madár sem jár. Megállóban állva nem cserepesedik ki a szád, mentolos rágótól nem fagy ki belőled a lélek. Mert a maszk, megvéd. A hideg ellen is.

Beépített hallás és beszédkészség vizsgálat

Észrevetted, hogy mióta maszkot hordunk a hallásunk is rosszabb? Nem értik a boltban, hogy mit kérsz, vagy te nem érted, mennyit kell fizetned? Ha általában téged nem értenek, akkor érdemes az artikuláción javítanod, ha viszont a maszktól „hallás károsodtál”, akkor bizony eddig szájról olvasással pótoltad, ami nem ment fül-erőből!

Szembesítés

Mióta textillel fedjük az arcunk egy részét, mindenki a saját szájszagának örömét élvezheti elsősorban. Ez nem csak önismereti szempontból hasznos – de azért biztosan rádöbbentek páran, hogy ideje előtúrni a rég elfelejtett hogyishívjákot: a fogkefét. Ugyanakkor abban is segít, hogy kívülállóként kevesebb érjen el bennünket mások reggelijének aromájából a tömött buszon ácsorogva.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...