2019.04.07. 10:47:48 11667 288

A legszebb ajtókopogtatók a tavaszra! – Ötletek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én élek-halok a szépséges ajtódíszekért – egészen addig, amíg le nem kell cserélni a legutóbbi évszaknak megfelelőt… Szégyen, vagy nem, már bőven benne voltunk a tavaszban, mire a „Let it snow!” feliratú, hóemberes kopogtató lekerült nálunk a bejárati ajtóról.:-)

Tavaszi kopogtató – barka | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi kopogtató – barka | Forrás: 123rf.com

Egy ilyen bevezető után vajon milyen ajtódíszekről szeretnék írni? Nos, csakis olyanokról, amik vannak olyan különlegesek (és egyszerűek), hogy bárki (még én is:-)) kedvet kapjon annak elkészítéséhez. Íme, néhány egyszerű, de nagyszerű alkotás!

Tojások minden mennyiségben!

A legkézenfekvőbb talán ilyenkor tojásokból készíteni az ajtódíszt. Ehhez szerezz be színes, lehetőleg műanyag tojásokat. Fontos, hogy a színek egymáshoz passzoljanak! Ezeket kedved szerint ragaszd fel egy szalmakoszorúra, amit előtte egy szalaggal is körbetekerhetsz. Ha nem ragaszkodsz a kerek formához, olyan tojásokat válassz, amik hosszú szalagon lógnak! Esetleg ezeket Te magad is elkészítheted, néhány tojás kifújásával, majd kidekorálásával, és felfűzheted mindegyiket egy-egy szalagra. Végül ezeket a szalagokat fűzd össze, és egy csokorban mehetnek a tojások az ajtódra!

Tavaszi kopogtató – Színes tojások | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – Színes tojások | Forrás: 123rf.com
Tavaszi kopogtató – Tojásfűzér | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – Tojásfűzér | Forrás: 123rf.com

Mindent „bele”!

Vagyis inkább rá! Szerezz be színes tojásokat, zöld rafiát, pelyhes, műanyag kiscsibét, színes (mű)virágokat, esetleg aranyos, szintén műanyag nyuszit, és rögzítsd egy szalmakoszorúra őket kedved és ízlésed szerint!

Tavaszi kopogtató – színes | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – színes | Forrás: 123rf.com

Tavaszi is, húsvéti is!

Ehhez csupán egy köteg hajlékony vesszőre lesz szükséged, melyből kört kell formálnod. Ebbe tűzdelj barkaágakat, majd mehet rá egy cuki masni, és egy szalag, aminek a segítségével felakaszthatod.

Tavaszi kopogtató – barka | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – barka | Forrás: 123rf.com

Nyuszi – egyszerűen és „bonyolultan”!

Ha tavasz, akkor húsvét, ha húsvét, akkor nyuszi! Maradhatsz az egyszerűbb változatnál is, miszerint kartonpapírból kivágsz egy nyusziformát, nyakába egy csini kis masnit kötsz és már kész is! Ha bonyolítanád a dolgot, vastag filcanyagból vágj ki két egyforma nyuszi formát, varrd össze, ám az utolsó öltések előtt tömd ki vattával. Aztán mehet neki arc, akár rajzolva, akár filc anyagból kivágva! És már mehet is az ajtódra!

Tavaszi kopogtató – Nyuszi | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – Nyuszi | Forrás: 123rf.com

Ha nem áll messze Tőled a kötögetés, horgolás!

Akkor elő a kötő- és/vagy horgolótűt, és készíts a koszorú köré tavaszi „takarót”. Természetesen, a koszorúra szánt nyuszik, tojások is készülhetnek ezzel a technikával!

Tavaszi kopogtató – Horgolt | Forrás: 123rf.comTavaszi kopogtató – Horgolt | Forrás: 123rf.com

Mire jó a tojáshéj!

Mondjuk, lehet a tavaszi kopogtatód egyik díszítőeleme! Főzd meg a tojásokat, fesd be őket, majd szedd le a héjat a „tojglikról”! Ezután ragaszgasd fel a színes tojáshéjdarabokat a koszorúra, mozaikként! Ha szeretnéd, dekoráld tovább a díszedet, de így is nagyon mutatós!

Ötletek: bien.hu, deavita.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...