2015.10.03. 14:30:27 8330 230

A kimaradt edzések nyomában – Okok a lustaságon túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eltervezni sem könnyű egy egyszerű, nem bomba testtel született földi halandónak, hogy hetente többször beiktasson valami rendszeres testmozgást az életébe, hát még ezt a rendszerességet tartani. Nem kis meló! Pedig micsoda kifogásokat vagyunk képesek kitalálni, hogy kihagyjuk egy-egy edzést.

Lustulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lustulás

Az egész mögött természetesen a lustaság áll, de azt azért mégsem vallhatjuk be még magunknak sem, pláne nem a nagyvilágnak. Ezért aztán jönnek az abszolút jogos kifogások…:-) És Te mivel folytatnád a sort?

Mert egy kis „szépidő” nekem is jár

Igen az embernek néha szüksége van arra, hogy egy fárasztó, stresszes nap után tartson egy kis házi szépség-/wellnessnapot. Amikor végre beiktathat egy kis otthoni manikűr-pedikűrt, furcsa színű „trutyit” tehet az arcára, amitől majd még szebben ragyog, és igenis ki kell próbálni azt a hajpakolást, amit a héten hallott abban a műsorban. És persze, a kényeztető fürdő sem maradhat el. Sajnos, így a sportra aznap nem marad idő…

Végre összejött egy „tali” a barátnőkkel

Olyan ritkán sikerül időpontot találni egy kiadós beszélgetős, sütizős, teázós délutánra, amikor mindannyian ráértek. Az edzés miatt nem maradhatsz ki csak Te. Hiszen azt bármikor be lehet pótolni, de a találkozást nem.

Mert a konyhában szorgoskodni jó

Igen szuper lehet pizzát is rendelni, meg elugrani valahova enni egyet. De éppen ma, a kedvenc (baromi fárasztó, szétizzasztó) edzésed napján kedvet szottyant valamit összedobni, mondjuk egy pizzát, aminek természetesen a tésztáját is Te gyúrod. Így sajna, a mozgás ma is kimarad. De végülis a tésztagyúrás is valahol sport, nem?

Mert aludni igenis kell

Habár az a jó kis alakformáló óra szombat délelőtt van… de valamikor ki kell aludni a napi 10 órát. És amúgy is, fáradtan nem esik jól a mozgás sem…:-)

Mert néha kell egy kis agytorna

Annyira jó az a könyv, amit most olvasol (és már körülbelül 3 hete nem nyúltál hozzá), mindjárt a végére érsz, már csak alig 100 oldal, és muszáj megtudni, ki lesz a gyilkos. Majd holnap edzed a tested, ma az agyadon a sor!

Itt van az ősz, a szekrényürítés ideje

Olyan hideg van odakint, esik is, meg fúj is, és amúgy is szelektálni kellene a ruhákat. Eljött a válogatás és a szekrényürítés ideje, majd legközelebb mozgunk is. Amúgy ez is erős fizikai igénybevétel…

De most mihez kezdjünk az üresen tátongó szekrénnyel…?

Tessék, kisütött a Nap! Gyönyörű őszi napsütés, ilyenkor nem lehet egy edzőteremben izzadni. Meg amúgy is, leértékelés van a kedvenc üzletedben, a szekrényed is üresen tátong a nagy szelektálás után. Ez nem lehet véletlen!:-)

Összeállította: ssz

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Öregedni jó! – 3+1 ok, amiért ne keseregj, ha egyre több a gyertya a tortádon!

Az öregedés természetes folyamat, amely minden ember életében bekövetkezik, és bár sokan félnek tőle, valójában számos előnyt is tartogat. Az idő múlásával szerzett tapasztalatok és bölcsesség hozzájárulnak személyiségünk fejlődéséhez, miközben egészségünk megőrzése érdekében is egyre tudatosabbá válunk.

Romantikus könyvajánlók olvasós-lazulós hétvégékre

Az Időkép.hu előrejelzése szerint az elkövetkező napokban az eddig tapasztalt csúcshőmérsékletek feljebb kúsznak; ami miatt sokan arra érezhetnek késztetést, hogy árnyékos, hűvös helyre húzódva, a kezükben egy frissítő itallal és egy remek könyvvel töltsék a hétvégét. Amennyiben te is ezt tervezed, úgy akár az alábbi romantikus könyvajánlatok közül is kiválaszthatod a számodra szimpatikusnak tűnő olvasmányt.

Ez a hely nyerte el a világ leglátogatottabb városa címet

A WP Travel utazásszervező iroda nemrégiben listázta azokat a városokat, melyek fő úti célokként szerepelnek az rendszeresen utazók világfelfedező tervei között. Az eddigi meglátások szerint a pandémia alatt felforgatott nemzetközi turizmus idén nem csupán helyreállni látszik, hanem még két százalékkal meg is haladja a világjárvány előtti szintet. Ezúttal a turista mágnesként funkcionáló városok kerülnek érdeklődésünk fókuszába, ezen belül is a „leglátogatottabbként” elismert metropolisz.