2016.03.30. 16:51:42 11619 371

8 módszer az igazi tavaszi megújuláshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Átállítottuk az órákat, egyre később sötétedik, a nap is sokkal többet mutatja magát, a madarak csiripelnek, a fák virágba borulnak. Igen, most már bátran kijelenthetjük, hogy itt a tavasz. Igen ám, de pont ilyenkor vagyunk hajlamosabbak a megfázásra, és a tavaszi fáradtság sem ismeretlen fogalom számunkra. Adunk pár tippet, hogy idén zökkenőmentesen sikerüljön az átállás.

Tavaszi megújulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi megújulás

1. Figyelj oda, hogy elég folyadékot igyál!

Az év minden napján érdemes odafigyelni a hidratálásra, hiszen már a kis mértékű folyadékhiányt is megérzi a szervezetünk, és csökken a koncentrációs képességünk, valamint lassabban épülhetünk fel a betegségekből. A tavasszal oly jellemző megfázások, felfázások megelőzésének is egyik remek módja, ha minimum két liter folyadékot megiszol egy nap. A legjobb, ha víz vagy gyógytea formájában.

2. Kezdd el tudatosan beépíteni az étrendedbe a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket

Most éppen a medvehagyma, az újhagyma, a hónapos retek, a fejes saláta, a spenót a legfrissebb, amit megkaphatsz. Céklát még mindig vásárolhatsz. Csicsókát, káposztaféléket, fekete retket, petrezselymet, sárgarépát, burgonyát, hagymaféléket, almát, körtét valószínűleg még most is kaphatsz, igaz, már egy kicsit öregecskék, de hamarosan jönnek a friss társak. Aztán kettőt pislogunk, és itt van az eperszezon! Szóval ideje helyet csinálni a hűtőben. Kompótokat, befőtteket, savanyúságokat elpusztítani, és felkészülni az idény zöldségekre.

3. A tavaszi fáradtság ellen: ne feküdj le később, mint szoktál

Bár az óraátállítás biztosan téged is megtréfált egy kicsit, azért figyelj oda, hogy ne feküdj le később, mint szoktál, hiszen reggel ugyanolyan korán kell felkelned, mint eddig. Lehet, hogy tovább van világos, de ez nem azt jelenti, hogy ténylegesebb hosszabb nappalokat tarts, azaz, hogy összességében kevesebbet aludj. Hidd el, ezt már pár nap után megérzi és megsínyli a szervezeted, szóval irány az ágy, még pedig időben! :) Figyelj rá, hogy legyen állandó napi rutinod.

Ha hétvégén délután is szunyókálnál, akkor engedd meg magadnak ezt a luxust – egyáltalán nem az! -, és nem fogod megbánni!

4. Tavaszi megújulás kívülről is: fordíts nagyobb figyelmet a bőrödre!

Kezdd a tavaszt egy alapos bőrradírozással! Szabadulj meg az elhalt hámsejtektől, és élvezd a pihe-puha, tiszta bőrt. A bőrradírodat házilag is elkészítheted, így még spórolhatsz is. Házi bőrradírok a szép bőrért!

Ha ezzel megvagy, szerezz be a bőrtípusodnak megfelelő, ám kevésbé zsíros krémeket. Tavasszal kevésbé szárad ki a bőr, így a lazább hidratálókkal is ápolhatod azt. Fontos! Ne feledkezz meg a fényvédelemről. A nap káros sugarai nemcsak a strandon, de egy sima városi séta alatt is megroncsolhatják a bőrt. Jó, ha az állandó arckrémed is véd az UV sugárzás ellen.

5. Menj a szabadba!

A friss levegő segít oxigénnel feltölteni a szervezetedet, főként, ha a szabadban sportolsz. A futás, a kerékpározás vagy egy hosszú séta is csodákra képes, ennek köszönhetően oxigén dúsabb vért szállít a szervezet a sejtekhez, és sokkal ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben. Sőt, a tavaszi fáradtságot is kiküszöbölheted, így változatlan lendülettel vagy akár még lendületesebben oldhatod meg a mindennapi feladatokat. Hetente legalább 3x30 percet szánj erre, hogy tényleg elérd a kívánt hatást. Az aktív kerti munka is számít!

Tudatosan ügyelj rá, hogy jó nagy levegőket vegyél, legalább 10-szer egymás után, és naponta legalább 3-szor ismételd meg ezt a sorozatot.

6. Egy divatos ruha

Na jó, ez nem létszükséglet, és nem feltétlenül kell új ruhát sem venni, de mindenképpen itt az ideje, hogy elővegyük a szekrény mélyéről a kis virágos, tavaszias, világos színű ruhákat, amelyektől garantáltan megnő az önbizalmad, és jobb lesz a kedved is!

7. Igyál kevesebb alkoholt!

Bár a kerti partik, születésnapi és esküvői meghívások száma is megnőhet ezekben az időszakokban, amelyeknek szívesen eleget tesz az ember, ez azért nem azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal fel kell önteni a garatra. Az alkoholfogyasztás csak kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben veszélyes, és kár minden másnaposság miatt pocsékba ment gyönyörű tavaszi napért, nemde?

8. Legyen stratégiád a stressz levezetésére!

Te mit teszel annak érdekében, hogy ne kerítsen teljesen a hatalmába a stressz? Nem tudod megmondani? Nos, akkor adunk pár tippet a kezelésére:

  • rendszeres sport
  • rendszeres meditáció
  • bármilyen, ismétlődő mozdulatokból álló tevékenység (például kötés, varrás, horgolás, színezés)
  • naplóírás
  • játék háziállattal
  • több olyan tevékenység végzése, amely örömmel tölt el

Forrás: http://onemindonebreath.com/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...