2022.09.08. 17:25:00 7441 275

7+1 következetes lépésben lezárhatod a nyári falánkságot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fagyi, palacsinta, jégkrém, kürtöskalács, jeges kávé sok tejszínhabbal és sok-sok gyümölcssaláta – ez utóbbi lehetőleg jó cukros lében. Kinek ismerős a nyári édességek eme sora? Az én gyomromnak nagy része meglehetősen, és azt is be kell vallanom, hogy hetente több alkalommal is lecsúsztak a nyár folyamán.

Diéta kevés sikerrel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diéta kevés sikerrel

Majdhogy mindenkire jellemző, hogy legalább a nyári szabadsága alatt többet eszik a megszokottnál, nem meglepő, hogy ez a desszertekre is igaz. A nyaralás alatti dőzsölést azonban nehéz egy csapásra visszafogni a dolgos hétköznapokba visszatérve.
Ha már csak nyomokban látni a tükörben a június eleji bikinialak körvonalait, itt az ideje kicsit visszafognunk a túlevést, hiszen nyakunkon a karácsony és a karácsonyi finomságok időszaka! Na jó, kevésbé teátrálisan, de szeretném magunkat emlékeztetni arra, hogy a kalóriatöbblet sajnos nem vezet túl sok jóra, ha hosszú távon terheljük vele a szervezetünket.

Hogyan légy úrrá a falánkságodon?

A rendszertelen étkezés és a koplalás ugyanilyen káros lehet, így egy okos tervre lesz most szükségünk, de csakis olyat szabad bevállalni, amelyet egy kis öntréning árán be tudunk majd tartani. Te ismered a legjobban magad, ezért az alábbi elemeket kombinálva egyéni recepted lesz majd a probléma megoldására. Figyelj oda a szervezeted jelzéseire!

 1. Válassz az életkorodnak és életmódodnak megfelelő -szakszerűen megalkotott - étrendet!
 2. Hagyd a (lassan felszívódó) szénhidrátot a nap közepére! Az inzulinérzékenység ekkor magasabb, mint reggel vagy este.
 3. Fehérjét a reggelihez és a vacsorához egyél a kellemes teltségérzet eléréséhez!
 4. Figyelj oda az elfogyasztani szándékozott adagok mennyiségére! Segíts a gyomorodnak normális nagyságúra “visszaszűkülni”.
 5. Bírj ki legalább 3 napot csökkentett mennyiségű étellel, meglásd, a szervezeted étvágycsökkentő mechanizmusa a segítségedre lesz a továbbiakban.
 6. Kezdj el napi szinten, de legalább heti rendszerességgel pár alkalommal mozogni! Akár hiszed, akár nem, a testmozgás is tudja csökkenteni az étvágyat!
 7. Igyekezz elaludni jóval éjfél előtt! Ne feledd, nem csak a mennyiség, de a minőség is fontos az alvásnál!
  +1
  Keress támogató partnereket a “küldetéshez”! Mindig jó, ha elcsábulás esetén van valaki olyan, aki figyelmeztet a nassolás következményére, és eltereli a figyelmedet az evésről.

Forrás: www.alakorvoslas.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!