2024.09.03. 15:40:37 5039 199

Zöldségek, amelyekből nedűt facsarhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyümölcscentrifuga nem csak a gyümölcsökből, hanem a zöldségekből is képes friss, tápláló leveket kinyerni. A zöldséglevek nemcsak finomak, hanem rendkívül egészségesek is, hiszen tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.

Gyümölcscentrifuga Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyümölcscentrifuga Fotó:123rf.com

Répa: Az édes és tápanyagokban gazdag zöldség

Egy minőségi gyümölcscentrifugával répából is készíthetünk finom italt, édes íze és magas tápanyagtartalma garancia a tökéletes végeredményre. Gazdag A-vitaminban, amely fontos a látás és az immunrendszer egészségének megőrzéséhez. Ezen kívül jó forrása a C-vitaminnak, a K-vitaminnak és a káliumnak is.

Hogyan készítsük el a répalevet?

A répalé elkészítése egyszerű. Csak mossuk meg és hámozzuk meg a répát, majd daraboljuk fel kisebb darabokra, hogy könnyen beleférjen a gyümölcscentrifugába. A répalé önmagában is finom, de más zöldségekkel és gyümölcsökkel kombinálva még ízletesebb lehet.

Uborka: A hidratáló és hűsítő zöldség

Az uborka rendkívül magas víztartalmának köszönhetően kiválóan hidratál és hűsít. Emellett alacsony kalóriatartalmú, és jó forrása a K-vitaminnak, a C-vitaminnak és a káliumnak. Az uborkalé frissítő hatása miatt különösen nyáron népszerű.

Hogyan készítsük el az uborkalevet?

Az uborkalé elkészítéséhez mossuk meg az uborkát, és vágjuk kisebb darabokra. Az uborka héját nem szükséges eltávolítani, mivel abban is rengeteg tápanyag található. Az uborkalé önmagában is kiváló, de más zöldségekkel és gyümölcsökkel is remekül kombinálható.

Cékla: A tápanyagokban gazdag és energizáló zöldség

A céklalé rendkívül tápanyagban gazdag és energizáló hatású. Magas antioxidáns-tartalma mellett jó forrása a vasnak, a folsavnak, a C-vitaminnak és a káliumnak. A cékla segít a vérnyomás szabályozásában és az állóképesség javításában.

Hogyan készítsük el a céklalevet?

A céklalé elkészítéséhez mossuk meg és hámozzuk meg a céklát, majd daraboljuk fel kisebb darabokra. A céklalé intenzív ízét más zöldségekkel és gyümölcsökkel, például répával, almával vagy naranccsal kombinálva enyhíthetjük és gazdagíthatjuk.

Zöldpaprika: Az immunerősítő zöldség

A zöldpaprika gazdag C-vitaminban, amely erősíti az immunrendszert és segít a bőr egészségének megőrzésében. Emellett jó forrása a B6-vitaminnak, az A-vitaminnak és az antioxidánsoknak. A zöldpaprika frissítő és enyhén édes íze miatt kiváló alapanyag a zöldséglevekhez.

Hogyan készítsük el zöldpaprika-levet?

A zöldpaprika levének elkészítéséhez mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magokat és a csumát, majd vágjuk kisebb darabokra. A zöldpaprika levet más zöldségekkel és gyümölcsökkel kombinálva is fogyaszthatjuk, például paradicsommal vagy almával.

Paradicsom: A sokoldalú zöldség

A paradicsom magas antioxidáns-tartalmának és likopintartalmának köszönhetően segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Emellett jó forrása a C-vitaminnak, a K-vitaminnak és a káliumnak. A paradicsomlé frissítő és ízletes, és számos étel alapanyaga lehet.

Hogyan készítsük el a paradicsomlevet?

A paradicsom levének elkészítéséhez mossuk meg a paradicsomokat, vágjuk fel kisebb darabokra, és távolítsuk el a magokat, ha szükséges. A paradicsomlé önmagában is finom, de más zöldségekkel és gyümölcsökkel, például sárgarépával vagy zellerrel kombinálva is kiváló.

Kísérletezz bátran különböző zöldségekkel és kombinációkkal, hogy megtaláld a számodra legfinomabb és legfrissítőbb zöldségleveket. A gyümölcscentrifuga segítségével könnyedén beillesztheted a zöldségeket a mindennapi étrendedbe, és élvezheted a friss, házi készítésű levek minden előnyét.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...