2022.11.25. 10:56:27 6443 312

Zeller, a csodanövény – 4+1 ok, amiért érdemes rendszeresen fogyasztanod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bevallom, amíg nem kóstoltam, elég furcsán néztem a különleges illatú szárzellerre. Őszinte leszek, nem szavaztam neki túl nagy bizalmat. Aztán történt egyszer, hogy egy baráti összejövetelen „szembe” jött velem, mint mártogatós mellé kínált „köret”. Megkóstoltam, és igen kellemesen csalódtam benne.

Zellerszár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zellerszár

Azóta is szívesen fogyasztjuk az élénkzöld színű, kellemes illatú és ízű, roppanós szárakat, igaz, nagyrészt még mindig mártogatósként, illetve elvétve használjuk levesek, pörköltek ízesítésére. Pedig turmixnak sem utolsó, némi fehérjeporral dúsítva reggelire, vacsorára de akár köztes étkezésként is fogyasztható. És hogy miért is jó nekünk, ha alkalmanként vagy rendszeresen eszünk ebből a növényből? Íme, néhány igen nyomós érv!

  • Vízhajtó, így méregtelenítő hatással is bír! A szárzeller rendszeres fogyasztásával segíthetjük kihajtani szervezetünkből a felesleges vizet, így a felgyülemlett méreganyagokat is.

  • Magas rosttartalom! Mivel tele van rosttal, ezért segíti emésztésünket, illetve élénkíti a belek mozgását.

  • Egy igazi vitaminbomba! A zeller nem csak rendkívül fontos ásványi anyagokat tartalmaz, hanem immunrendszerünk szempontjából nélkülözhetetlen C-vitamint is. Emellett béta-karotin és antioxidáns tartalma is igen magas.

  • Vigyáz szívünk egészségére! Mivel csökkenti a vérerek gyulladásának esélyét, ezért a szárzeller rendszeres fogyasztása támogathatja szív- és érrendszerünk egészségét.

  • Segíthet felvenni a harcot! Kutatások szerint a zellerben található apigeninnek köszönhetően, a zöldség rendszeres fogyasztásával akár olyan veszélyes betegséggel is képes szervezetünk felvenni a harcot, mint a rák. Megállíthatja, de legalábbis lassíthatja a rákos sejtek szaporodását, csökkentheti a szervezetben lévő gyulladást.

Készíts egy finom turmixot ebből a csodanövényből. Csak szórd a zellert, esetleg egy feldarabolt banánt, ízlés és kedv szerint némi fehérjeport a turmixképbe, önts rá vizet vagy tejet, esetleg növényi italt, keverd össze és már fogyaszthatod is!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...