2021.12.30. 09:55:00 8978 268

Víziótábla 2022-re: Így alkoss boldog jövőképet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még mindig nem ismered a személyes céljaidat 2022-re nézve? Csak rajtad múlik, hogy ez a lista létrejöjjön! Ha már megszülettek a jövő évi tervek, nincs más dolgod, mint szem előtt tartani - mindet! Mi ehhez a legjobb segítség? Készíts egy víziótáblát!

Tervek 2022-re - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tervek 2022-re

Szeretnéd jobban kezedbe venni a jövőd irányítását? A víziótábla segíthet a céljaid sikeresebb vizualizálásában. Ez pedig azért szükséges, mert ha elképzeled a céljaidat, azok nagyobb valószínűséggel teljesülnek majd.

Mi az a víziótábla?

Ez egy olyan vizuális eszköz, amely segítségével elképzelheted, merre tart az életed, és milyen célokat szeretnél elérni a jövőben. Állhat idézetek, fotók és folyóiratból való kivágások gyűjteményéből, ami alátámasztja elképzelésedet, és kézzelfogható forrást biztosít a céljaidhoz.

Az 5 legfontosabb ok, amiért a víziótábla elengedhetetlen a sikeres tervezéshez:

  • Világossá teszi az álmokat.
  • Több lehetőséget ad a célokra összpontosítani.
  • Konkrétabbá teszi a szándékokat.
  • A vizualizálás motiváltabbá tesz.
  • Fokozza az eredményességet.

A célok vizualizálásának képessége azért hatékony eszköz, mert segít a fókuszt és a célokat szem előtt tartani. Továbbá felkészít arra, hogy tudatosan és szisztematikusan érd el a listázott célkitűzéseket. A témában végzett tanulmányok rámutatnak arra, hogy a vizualizáció a teljesítmény jelentős növeléséhez vezethet, és lehetővé teszi a szemünkkel látottak elérésére irányuló gondolkodásmód kialakítását.

Milyen területeket kell tartalmaznia a víziótáblának?

Ez teljes mértékben a saját elhatározásunkon múlik, tehát nem kizárólag karrier- és pénzügyi célokat tartalmazhat, hanem lehetnek benne kapcsolatokra, egészségre és még sok más életterületre vonatkozó tervek.

Hogyan határozd meg személyes stratégiádat a víziótábla létrehozásával?

1. Vess számot az óévről!

Szánjon egy kis időt a számvetésre, és az év eredményeinek átgondolására. Írd le, hogy mi tetszett és mi az amivel nem vagy maradéktalanul elégedett. Készíts néhány kép szerűen megfogalmazott megjegyzést arról, hogy milyennek szeretnéd megélni 2022-t.

2. Konkretizáld a céljaidat!

Miután elméletben megvan a terv, itt az ideje, hogy a jegyzeteidet a következő évre vonatkozó célokká alakítsd. Az életednek minden olyan területére gondolj ilyenkor, amelyre összpontosítani szeretnél. Fordíts különös figyelmet azokra a területekre, amelyeken lényeges változást szeretnél elérni.

3. Gyűjts olyan képeket és szavakat, amelyek a lehető legjobban tükrözik a vágyaidat!

Használd a képes magazinokat és nyomtass ki az internetről válogatott (ingyenesen felhasználható) képeket és idézeteket, hogy segítsenek elképzelni céljaidat.

4. Rendezd össze a motivációs képeket és szavakat egy táblán!

Csoportosítsd a kivágott képeket különböző célok szerint külön-külön szakaszokba. Ezután rögzítsd is fel ezeket tábládra.

5. Tedd mindig jól látható helyre a víziótáblát!

A kész víziótáblát helyezd el otthonodban egy olyan helyre, ahol naponta rápillanthatsz, mivel minél többet látod, annál jobban tudsz majd a célok eléréséhez szükséges látásmódra összpontosítani.

6. Naponta foglalkozz a terveid elérésével!

Egy kis vizualizációs időre van szükség, hogy növelni tudd elképzelésed megvalósításának lehetőségét. Kezdj el olyan lépéseket tenni, amelyek segítségével a vágyaid valósággá válhatnak, és időnként pl. negyedévenként összegezd az elért eredményeket.

Fordítsd saját boldogságodra és sikerre az időrabló, felesleges tevékenységekre elfolyó időt!

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...