2022.08.01. 10:50:04 7164 257

Viszkető fejbőr? – Tehetsz ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fejbőr viszketése, az emiatti folyamatos vakaródzás igen kellemetlen jelenség tud lenni. Nyilván nem csak a magunk, és egy idő után mások számára is zavaró fejünk, hajunk körüli matatás miatt, hanem az ezzel járó korpa, bőrpirosodás, égető érzés miatt. Derítsd ki, miért ért utol Téged ez a kellemetlenség és szüntesd meg!

Fejbőrviszketés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejbőrviszketés

Ha szerencséd van, és nem áll a dolog mögött semmilyen betegség, némi odafigyeléssel megoldható a probléma. Íme, néhány lehetséges megoldás a viszkető fejbőrre!

Csökkentsd!

Méghozzá a hajmosó víz hőmérsékletét! Ahogy arról korábban is olvashattál, a túl forró víz nem tesz jót tincseidnek. Ha teheted, így nyáron a hajszárítót is hanyagold, és engedd, hogy a kellemes meleg szárítsa meg sörényed.

Ösztönözd!

Méghozzá a fejbőr faggyútermelését, hogy elkerüld annak kiszáradását, így a kellemetlen viszketést s. Hogy mivel éred el ezt a legkönnyebben? Egy szuper fejmasszázzsal, melyet akár hajmosás közben is kivitelezhető!

Egyél!

Ám nem mindegy, hogy mit! A kiegyensúlyozott táplálkozás nem csak arc-, de fejbőröd szempontjából is fontos, úgyhogy ügyelj rá, hogy minden fontos tápanyag bekerüljön a szervezetedbe, étkezés és/vagy vitaminpótlás formájában.

Válts!

Biztos, hogy a típusodnak megfelelő sampont használod? Lehet, túl általános terméket használsz, vagy éppen problémaspecifikust, csak az adott gond nem a Te hajadat érinti. Válogass a különböző samponok, balzsamok, hajpakolások közül, válts bátran és előbb vagy utóbb, de megtalálod az igazit!

Hagyd el!

Ha már a különböző hajápolási termékeknél tartunk: a különböző hajfixálók, habok, lakkok használatával is túlzásba lehet esni. Az ezekben lévő alkohol szárítja a fejbőrt, így nem igazán kell ecsetelnünk, mi történik fejünk bőrével napi használat esetén. Inkább csak akkor nyúlj ezen termékek után, ha nagyon szükségét érzed.

Olajozd meg!

Az olívaolaj, mint hajápoló, csodákra lehet képes a kiszáradt fejbőrrel! Este masszírozd be a fejbőrödbe, és hagyd hatni egy éjszakát. Csavarj egy törcsit a fejedre, így elkerülheted, hogy olajfoltos legyen a párnád.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...