2022.03.26. 17:55:41 6990 245

Véletlen baleset vagy valami új? – Avagy hogy kerül a sör a tiramisuba?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így március tájékán már egyre kevesebbszer csendülnek össze a forralt boros bögrék, a tavaszt várva mást választunk, ha egy kis alkoholra vágyunk. Egy finom desszert viszont bármilyen évszakban jöhet. Ha már alkohol és desszert, tisztáznunk kell: mit keres a sör a tiramisuban?

Különböző sörök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különböző sörök

Csak nézd meg a lenti receptet és máris kiderül! Íme, a búzasörös tiramisu hozzávalói:

  • 4 dl búzasör

  • 10 db babapiskóta

  • 50 dkg túró

  • 50 dkg mascarpone

  • 30 dkg őszibarackkompót

  • 3 dkg cukor

  • 10 dkg porcukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 2 evőkanál kakaó

A sört a vaníliás cukorral, cukorral tedd egy edénybe, majd kezd el forralni addig, amíg nagyjából 1 deciliternyit el nem forr. Ezután hagyd kihűlni.

A túrót, mascarponét a porcukorral keverd simára. A babapiskótákat fektesd egy tálba (körülbelül 24x14 centiméter legyen), locsold meg a sörös keverékkel. Erre mehet az előzőleg hasábokra szelt kompót, majd az egészet fedd be a mascarponés-túrós krémmel. Nagyjából fél órára tedd hűtőbe. Tálalás előtt szórd meg kakaóval.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Izgalmas őszi bakancslista családok számára – Hogy a kellemes hasznos is legyen!

Az őszi atmoszféra mindig magával ragadott. Körülnézve az az érzés lesz úrrá rajtam, mintha folyamatosan készülne valami. A búcsúzás, mintha ott rejtőzne a sárga lombok között, a melankólia mégsem válik csapongóvá, mert a színek, illatok megfűszerezik, és a sóhajokba szinte észrevétlen szövik bele az új reményeket is. Már évek óta figyelem, hogy ebben a nyárbúcsúztató, álmatag időszakban mintha inkább „befelé” élnék, többet töprengenék időről, elmúlásról. Furcsamód, számomra inkább éppen az évnek ez a szakasza hozza el a visszatekintés igényét, a summázást, a tapasztalatok áttekintését, és a tanulságok levonását.

Hozd magaddal! – Te őrzöd még a nyaralós hangulatot?

Bízunk benne, hogy sikerült némi időt szakítani a nyári, ősz eleji feltöltődésre, pihenésre, és egy kicsit kitekinteni a hétköznapokból. Lehet mögötted egy egzotikus utazás, vagy néhány otthon töltött, tartalmas, nem koránkelős nap, a lényeg a kikapcsolódás.

Legédesebb vigasztalónk és barátunk: a csokoládé

A csokoládé megédesíti a szomorúan sós és olykor kesernyés hétköznapokat. Ha vendégeket várunk, tudjuk: egy csokoládés finomsággal nem lehet mellélőni, így a zsúrasztalra került ízpalettán bizton szerepelhet a csokialapos créme brülée-től a csokis muffinon és csokoládé mousse-on át a mindenki-kedvence kategóriába sorolható csokoládépuding egyaránt. Ajándék formájában örömmel adjuk és mosolyogva fogadjuk.