2022.08.05. 16:03:44 7170 231

Vedd elő a mama virágtartóját - Újra divat a makramé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még mindig emlékszem a mama okkersárga makramé virágtartójára, ami az előszobában lógott. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer szívesen elkérném tőle, de a divat már csak ilyen. Ismétli önmagát, és újra divat lett a makramé.

Makramé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Makramé

A makramé, avagy a csomózás művészete a 13. Századra eredeztethető vissza. Az arab takácsok a szőnyegek befejezéseként alkalmazták a műveletet, majd a móroknak köszönhetően Spanyolországban is megismerkedtek a technikával, és innen terjedt el Európa szerte. Oltárdíszeket készítettek makramé segítségével, Olaszországban, Franciaországban és Angliában is nagy népszerűségnek örvendett, a csomózást később mindenféle lakberendezési tárgy, dekoráció elkészítésére használták. Világhódító útjára azonban csak később indult, amikor a tengerészek, matrózok a csomózás mesterivé váltak, és az így készült tárgyakat el is adták.

Ma már egyre több területen találkozunk makramé technikával, ékszereket, dekorációkat, pénztárcát, sőt, ruhadarabokat valamint egyéb kiegészítőket is készítenek csomózással. 3 csomó ismeretével és egy kis kreativitással mi magunk is művészekké válhatunk.

A Hobby Box szuper videót készített a makramézásról, így ha megismerkednél a csomózással, akkor szerintünk ezzel érdemes kezdened:

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...