2021.07.25. 08:30:23 8073 249

Van élet a fagyin túl! (Tényleg?) – Válassz egy bódítóan hűsítő finomságot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jóból is megárt a sok, szokták mondani. Szinte hihetetlen, de megesik, hogy az ember lánya vagy fia jégkrém- és/vagy „fagyitúltengésben” szenved, és már egy fél gombócot sem bír letuszkolni a torkán. No, ilyenkor jönnek jól a lenti különleges, de könnyen elkészíthető desszertek!

Málna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málna

Ha alkalmanként szeretsz egy-egy pohár bort is elkortyolgatni, ez a boros-zselés desszert biztos befutó lesz Nálad!

A málnás borzselé hozzávalói:

  • 1 üveg chardonnay

  • 30 dkg málna

  • 5 lap fehér zselatin

  • 1 lap piros zselatin

  • 15 dkg cukor

  • fél (bio)narancs reszelt héja

  • 1 db vaníliarúd

A szósz hozzávalói:

  • 1 evőkanál citromlé

  • 4 evőkanál bodzaszörp

  • 20 dkg Crème fraîche

A bort és a málnát összekeverjük és körülbelül fél órát állni hagyjuk. Az idő elteltével a málnáról óvatosan leöntjük a bort, amit egy edénybe felfogunk. Ebbe a borba megy bele a vanília kikapart magja és a vaníliarúd is. Körülbelül 30 percig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk. A zselatinokat hideg vízbe tesszük, hogy megpuhuljon. A bort átszűrjük, hogy szép tiszta legyen, majd a cukorral elkezdjük melegíteni, de nem forraljuk fel! A kinyomkodott zselatinokat beletesszük a langyos borba, feloldjuk, majd egy edénybe öntjük és hagyjuk kihűlni. Míg kihűl, a málnát elosztjuk 6-8 pohárba, majd erre mehet a zselé. Néhány órát mehetnek a hűtőbe a zselével, gyümölccsel töltött poharak. De akár egy éjszakát is állhat. A bodzaszörp, citromlé, Crème fraîche kerüljön egy edénybe, hogy alaposan összekeverhessük ezt a 3 összetevőt. Mehet belőle a megdermedt gyümölcsös zselé tetejére.

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.