2023.01.10. 09:25:00 6746 218

Változtatnál? Tanulj hard és soft skilleket egyaránt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány ember, annyiféle életfelfogás, és ahány munkavállaló, annyiféle álommunka! Amennyiben te is úgy gondolod, hogy nem a számodra megfelelő helyen dolgozol, mert túl megterhelő, túl unalmas vagy csupán nem passzol a személyiségedhez, itt az ideje változtatni ezen!

Soft és hard skillek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Soft és hard skillek

Természetesen a jó és biztos munkahelyeket meg kell becsülni, meg hát pénzből élünk… De valóban élünk? Ha benned is van egy hatalmas adag vágy a változtatásra, akkor nincs mit tenni: Hallgatnod kell a belső hangra! Azonban jó, ha azzal is tisztában vagy, hogy ezzel a döntéssel nagyon sok önmunka fog járni. Nézzük rögtön meg, hogy miként tudod fejleszteni magad, hogy elérhesd az álommunkát!

Készségek, amelyek fejlesztésével jobb munkahelyet kaphatsz!

A legeslegfontosabb készség, amelyet meg kell tanulnunk az nem más, mint önmagunk menedzselése! Avagy bátran és okosan promótáljuk mindazt, akik mi vagyunk:
Ebbe beletartozik az önéletrajzunk pozitív irányú “kozmetikázása” (megfelelő tapasztalatok kiemelése, irreleváns információk kihagyása), az állásinterjún történő magabiztos fellépés és önmagunk elfogadása azzal egyetemben, hogy gyengeségeinket a magunk javára fordítva folytonosan fejlődünk.
Az önismereti rész kipipálása után pedig a betölteni vágyott pozícióhoz szükséges hard és soft skillek felismerése és fejlesztése lesz a feladatunk.

Hard skills

Hiába hívjuk ezeket “kemény” készségeknek, szerintem ezeket lehet könnyebben megtanulnunk. Ezek a számszerűsíthető képességek különböző képzéseken sajátítható el.
Napjainkban a leghasznosabb készségek az idegen nyelvek ismerete és a magas szintű számítógépes tudás.

Soft skills

Az optimális feladatkör vagy szakma betöltéséhez számos személyiségünktől függő készség összességére is szükség lesz.
Munkamorálunk, problémamegoldó készségünk milyensége, de még a kommunikációs készségünk mértéke is alkalmassá vagy éppen alkalmatlanná tehetnek minket valamire, azonban az ilyen készségeink bizonyítására leginkább csak élesben kerülhet sor.

Sokan azonban a nulladik lépésben véreznek el, azaz nem tudják kitalálni, mi a nekik való foglalkozás! Tedd fel ennek felderítésék a megfelelő kérdéseket:
Mi az, ami téged motivál? Milyen tevékenységek inspirálnak? Csapatban vagy önállóan dolgozol szívesebben? Mekkora felelősséget tudsz felvállalni nyugodt szívvel és anélkül, hogy állandó stresszben élj?
Amikor pedig megvilágosodsz, egyet ne felejts el megtenni: Cselekedj! Álmaidat váltsd valóra rögtön, hiszen a “ha” és az “amikor” csak hátráltató tényezők. Valamint legyen veled az a tudat, hogy éppen elég jó vagy!

Forrás: www.thebalancemoney.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...