2017.04.23. 08:27:19 9659 304

Válaszd el! – Tipp a tojásfehérje és a sárgája szétválasztásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, hogy még a rutinos háziasszonyoknak is meggyűlik a baja sütés-főzés közben a tojások fehérjének és sárgájának szétválasztásával. Mert hiába az óvatosság, egy kis „szín” belekerül a fehér részbe, és ilyenkor például a belőle készítendő hab bánja. És ilyenkor aztán oda a vasárnapi habos sütemény!

Tojás szétválasztása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás szétválasztása

Nekik, de a kezdőknek főleg van egy tippünk.

A hagyományos-ami nem mindig sikerül

Általában a tojáshéjat hívjuk segítségül, ha szeretnék elválasztani a tojás sárga és fehér részét. Ilyenkor a sárgáját a kettétört héj egyik, majd másik felébe „gurítjuk”, és hagyjuk, hogy a fehérje „lecsöpögjön” az edénybe. Ám van, hogy elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe. Ilyenkor pedig ritkán lesz hab a tojásból!

Amit érdemes kipróbálni

Ehhez végy egyszerű tölcsért, törd bele a tojást. Míg a fehérje szépen lecsurog a tölcséren keresztül az edénybe, addig a sárgája a tölcsérben marad.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bruschetta helyett: Itt a ricotta-krémes pirítós ideje!

Viszlát, nyár! Viszlát, friss paradicsom! Jöhetnek a kicsit nehezebb hozzávalók, s ha már olasz „pirítós”, akkor maradjunk a déli ízeknél: Egy egyszerű és finom ricottás krém receptje néhány még annál is egyszerűbb aromát adó hozzávaló segítségével krémes, könnyű mártogatóst eredményez.

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.