2017.04.23. 08:27:19 10275 305

Válaszd el! – Tipp a tojásfehérje és a sárgája szétválasztásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Megesik, hogy még a rutinos háziasszonyoknak is meggyűlik a baja sütés-főzés közben a tojások fehérjének és sárgájának szétválasztásával. Mert hiába az óvatosság, egy kis „szín” belekerül a fehér részbe, és ilyenkor például a belőle készítendő hab bánja. És ilyenkor aztán oda a vasárnapi habos sütemény!

Tojás szétválasztása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tojás szétválasztása

Nekik, de a kezdőknek főleg van egy tippünk.

A hagyományos-ami nem mindig sikerül

Általában a tojáshéjat hívjuk segítségül, ha szeretnék elválasztani a tojás sárga és fehér részét. Ilyenkor a sárgáját a kettétört héj egyik, majd másik felébe „gurítjuk”, és hagyjuk, hogy a fehérje „lecsöpögjön” az edénybe. Ám van, hogy elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe. Ilyenkor pedig ritkán lesz hab a tojásból!

Amit érdemes kipróbálni

Ehhez végy egyszerű tölcsért, törd bele a tojást. Míg a fehérje szépen lecsurog a tölcséren keresztül az edénybe, addig a sárgája a tölcsérben marad.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.