2023.11.11. 12:36:16 6039 215

Unod már? – Így éld túl az őszt és az azzal járó melankóliát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ugyan már túl vagyunk az ősz nagy részén, legyünk őszinték: idén igencsak elkényeztetett minket a természet, hiszen szép, hosszú ősz van mögöttünk. De most már érezzük, hogy közeledik a tél is, az időjárás sem a szebbik arcát mutatja. A rossz idő esetén jön az őszi melankólia is, amivel néha nem tudunk mit kezdeni.

Őszi melankólia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi melankólia

Pedig az élet nem áll meg, a munkával, családi élettel, háztartással kapcsolatos kihívásokat teljesítenünk kell, apátiás hangulat ide, vagy oda. Mit tehetünk, hogy könnyebben vegyük a búskomor évszakkal járó lelki kihívásokat? Olvasd el tuti tippjeinket, és máris egyszerűbb lesz számodra az élet!

Irány a természet!

Igen, fel kell öltözni mert hideg van! Bizony, bizony, sapka sál! De a jó levegő, a néha még elő-előbújó napsugarak a testi és a lelki egészségednek is jót tesznek. A különböző színben játszó falevelekről ne is beszéljünk! Lélegezz mélyeket, hogy tisztuljon a tüdőd és közben hagyd, hogy a szemed is jól lakjon a látvánnyal!

Ha eddig nem tetted volna meg!

A rutin nem minden esetben rossz, sőt! A reggeli rutin, hogy mindig ugyanúgy, ugyanazzal indítod az előtted álló 24 órát, ad egy keretet a napodnak, és biztonságérzetet Neked. Hiszen legyen bármilyen stresszes a nap további része, ebbe a néhány percbe, órába bele tudsz kapaszkodni, megnyugtató a tudat, hogy ez csak a tiéd. Lehet ez egy nyugodtan elfogyasztott kávé, egy kis meditáció, könnyebb vagy nehezebb sport. Mindegy is, a lényeg a rendszeresség.

Ne felejtsd el!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy míg saját vélt vagy valós sebeinket nyalogatjuk, elfeledkezzünk róla, mennyi mindenért is lehetünk hálásak az életben. Olyan, már-még természetesnek tűnő dolgokért, mint az, hogy egészségesek vagyunk, a családunk is az, van munkánk, van tető a fejünk fölött, van mit ennünk. Sajnos, elég csak szétnéznünk a nagyvilágban, hogy láthassuk: ami nekünk természetes, az sajnos mennyire múlandó. Úgyhogy legyünk hálásak minden percért, amit egészségben, boldogságban, a saját szeretteink körében tölthetünk.

Ideje újra felvenni a fonalat!

És a telefont, hogy felkeresd a régi/új ismerőseidet és egy kicsit felfrissítsd velük a kapcsolatodat! A hosszú, őszi/téli estéken bőven jut alkalom arra, hogy beüljetek valahova és egy bögre forró csoki, forralt bor mellett megbeszéljétek az élet nagy dolgait. Vagy csak újra beindítsatok a régi barátságot!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...