2019.01.01. 15:39:49 10962 283

Újabb radikális diéta: Itt az OMAD!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az újévhez kapcsolódó leggyakoribb fogadalmak egyike a fogyókúra, és vannak, akik ezt a végletekig képesek elmenni a vágyott alakért… Itt is van a legújabb őrület, az OMAD diéta.

Fogyókúra, diéta, megvonás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra, diéta, megvonás

A szépségért meg kell szenvedni, hangzik el sokszor a szánkból. Azonban, még ha néhány esetben tényleg nem a legkellemesebb az út vezet a vágyott kinézet felé, azért az egészségünk mindennél előrébb való legyen! Légy szíves, te is gondold ezt így, és nagy fenntartásokkal olvasd el az itt következő, tájékoztató jellegű írást!

Az egészségünk szempontjából vitatott KETO diétának úgy tűnik, méltó párja akadt az OMAD diéta képében. Mivel ezen a világon semmi sem egyértelműen követendő vagy elvetendő, és mindenki (szervezete) más és más, ezért röviden azért bemutatnám ezt az érdekes, új trendet a diéták szövevényes történelmében:

ONE MEAL A DAY – OMAD


Azaz egy étkezés naponta. A kivitelezés pedig nagyon egyszerű! Válaszd ki, hogy melyik a kedvenc étkezésed a nap folyamán, és egyél csak akkor az egyszer minden nap a böjtölési időszak folyamán. Ja, igen! A menü pedig bármi lehet, azonban nem ér irdatlan mennyiségeket sem enni!

Miért vallják, hogy csak egyszer kell enni egy nap?


  • Történelmi okokból. 
Állítólag az ókori rómaiak is csak napi egy étkezést tartottak. Bár azt nem taglalják a leletek, hogy ez az étkezés hány órán át tartott. :)
  • Súlycsökkentés céljából. 
Minden diétázó hölgy álma, hogy olvadjanak le a kilók róla. Az igaz, hogy nagyon nehéz kalória-felesleget összehalmoznunk a napi egy étkezés alkalmával, de szerintem nem mindegy, az sem, hogy egészséges, tápláló étket fogyasztunk-e el az OMAD alatt, vagy egy zacskó kekszre esik-e a választásunk.

  • Szellemi termelékenység érdekében
. Ugye milyen sok energia felszabadul, ha nem kell kalóriát számolgatni? Sőt, amiért nem lép fel kajakóma, nem lassulunk be a nap folyamán sem.



Miért nem javasolt egy drasztikus diéta sem?


Még a teljesen egészséges emberek számára is nagy odafigyelést igényel egy-egy időszakos böjt teljesítése. Testünk éheztetése számos negatív következménnyel járhat:


  • izomvesztés,

  • hangulatingadozás,

  • vitamin- és tápanyaghiány,

  • hormonális zavarok.


Az OMAD diéta rövid időre kipróbálható, hogy teszteljük kitartásunkat és jobban megismerhessük szervezetünk igényeit, de nagyon figyeljünk oda testünk jelzéseire közben!
 Viszont a kismamák és mindazok felejtsék el ezt a módszert, akiknek van valamiféle betegségük –pl. cukorbetegség. A nehéz fizikai munkát végzők sem kerülnének ki győztesként a helyzetből. 

Az egészséges és kiegyensúlyozott fogyás még mindig a megfelelő étrenddel és sok mozgással érhető el.

Forrás: womenshealthmag.com, healthline.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...