2015.09.01. 19:33:58 11476 290

Újabb mankó a fogyókúrázóknak: víz evés előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezés előtt lehajtott víz valóban segíthet az elhízás ellen, illetve a fogyókúrában – állapította meg egy brit kutatás, amelyet a Birmingham Egyetem kutatócsoportja hajtott végre. A kutatás szerint fél órával az étkezések előtt érdemes elfogyasztani fél liter vizet.

Víz poharakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz poharakban

A kis létszámú kutatásban 84 kórosan elhízott felnőttet vizsgáltak két csoportban. Az egyik csoport feladata az volt, hogy igyanak meg fél liter vizet minden étkezés előtt fél órával. Sima csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz lehetett csak a folyadék, a szénsavas illetve a cukros italok fogyasztását megtiltották ebben az időszakban.

A másik csoportnak pusztán annyi volt a dolga, hogy evés előtt képzeljék el azt, hogy már tele van a gyomruk.

12 hétig folytatták a vizsgálatot a tudósok, két hetente telefonon egyeztettek az eredményekről a résztvevőkkel. Azt tapasztalták, hogy a vízivó csoport tagjai 1,3 kg-mal többet fogytak, mint azok, akik csak elképzelték, hogy tele van a hasuk.

Akik három étkezés előtt is magukba döntötték a fél liter vizet, azok átlagosan 4,3 kg-ot fogytak. Akik csak naponta egyszer töltötték tele a poharukat mindössze 80 dkg-ot fogytak.

A kutatás vezetője szerint, ha egy ilyen egyszerű dologgal ennyit lehet fogyni, akkor a technika némi mozgással és diétás ételekkel kombinálva még hatékonyabb lehet. Ráadásul ez a módszer nagyon olcsó, és egy zsúfolt hétköznapba is beilleszthető.

A csapat jelenleg a kutatás kiterjesztésén dolgozik, több résztvevővel és hosszabb időn keresztül szeretnék vizsgálni a módszer hatását.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...