2015.09.01. 19:33:58 11418 290

Újabb mankó a fogyókúrázóknak: víz evés előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezés előtt lehajtott víz valóban segíthet az elhízás ellen, illetve a fogyókúrában – állapította meg egy brit kutatás, amelyet a Birmingham Egyetem kutatócsoportja hajtott végre. A kutatás szerint fél órával az étkezések előtt érdemes elfogyasztani fél liter vizet.

Víz poharakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz poharakban

A kis létszámú kutatásban 84 kórosan elhízott felnőttet vizsgáltak két csoportban. Az egyik csoport feladata az volt, hogy igyanak meg fél liter vizet minden étkezés előtt fél órával. Sima csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz lehetett csak a folyadék, a szénsavas illetve a cukros italok fogyasztását megtiltották ebben az időszakban.

A másik csoportnak pusztán annyi volt a dolga, hogy evés előtt képzeljék el azt, hogy már tele van a gyomruk.

12 hétig folytatták a vizsgálatot a tudósok, két hetente telefonon egyeztettek az eredményekről a résztvevőkkel. Azt tapasztalták, hogy a vízivó csoport tagjai 1,3 kg-mal többet fogytak, mint azok, akik csak elképzelték, hogy tele van a hasuk.

Akik három étkezés előtt is magukba döntötték a fél liter vizet, azok átlagosan 4,3 kg-ot fogytak. Akik csak naponta egyszer töltötték tele a poharukat mindössze 80 dkg-ot fogytak.

A kutatás vezetője szerint, ha egy ilyen egyszerű dologgal ennyit lehet fogyni, akkor a technika némi mozgással és diétás ételekkel kombinálva még hatékonyabb lehet. Ráadásul ez a módszer nagyon olcsó, és egy zsúfolt hétköznapba is beilleszthető.

A csapat jelenleg a kutatás kiterjesztésén dolgozik, több résztvevővel és hosszabb időn keresztül szeretnék vizsgálni a módszer hatását.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!