2015.09.01. 19:33:58 11413 290

Újabb mankó a fogyókúrázóknak: víz evés előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étkezés előtt lehajtott víz valóban segíthet az elhízás ellen, illetve a fogyókúrában – állapította meg egy brit kutatás, amelyet a Birmingham Egyetem kutatócsoportja hajtott végre. A kutatás szerint fél órával az étkezések előtt érdemes elfogyasztani fél liter vizet.

Víz poharakban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz poharakban

A kis létszámú kutatásban 84 kórosan elhízott felnőttet vizsgáltak két csoportban. Az egyik csoport feladata az volt, hogy igyanak meg fél liter vizet minden étkezés előtt fél órával. Sima csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz lehetett csak a folyadék, a szénsavas illetve a cukros italok fogyasztását megtiltották ebben az időszakban.

A másik csoportnak pusztán annyi volt a dolga, hogy evés előtt képzeljék el azt, hogy már tele van a gyomruk.

12 hétig folytatták a vizsgálatot a tudósok, két hetente telefonon egyeztettek az eredményekről a résztvevőkkel. Azt tapasztalták, hogy a vízivó csoport tagjai 1,3 kg-mal többet fogytak, mint azok, akik csak elképzelték, hogy tele van a hasuk.

Akik három étkezés előtt is magukba döntötték a fél liter vizet, azok átlagosan 4,3 kg-ot fogytak. Akik csak naponta egyszer töltötték tele a poharukat mindössze 80 dkg-ot fogytak.

A kutatás vezetője szerint, ha egy ilyen egyszerű dologgal ennyit lehet fogyni, akkor a technika némi mozgással és diétás ételekkel kombinálva még hatékonyabb lehet. Ráadásul ez a módszer nagyon olcsó, és egy zsúfolt hétköznapba is beilleszthető.

A csapat jelenleg a kutatás kiterjesztésén dolgozik, több résztvevővel és hosszabb időn keresztül szeretnék vizsgálni a módszer hatását.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.